23. srpna 2013 • 04:50

V 16 bojuje o extraligu. Na diskotéce jsem ještě nebyl, říká supertalent Zacha

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě než se narodil, si jeho otec předsevzal: "Vychovám z něj šampiona!" Zatím to vychází. Šestnáctiletý hokejový útočník Pavel Zacha úspěšně prochází mládežnickými reprezentacemi, v této sezoně by se mohl stát stálým členem libereckého extraligového týmu. "O to víc se teď snažím makat, abych tátovi ukázal, že jeho veškerý čas stál za to," říká.



V šestnácti letech se o něj perou přední evropské hokejové kluby a momentálně patří mezi nejlepší světové hokejisty ročníku 97. Extraligový led, který už na něj čeká, by měl být jen startem jeho hokejové kariéry. V ní ho provází hlavně otec.

"Během léta už jsem se dostal do kabiny libereckého áčka, takže tam strávím hodně času, s taťkou už méně. Ale i tak jsem rád, že je pořád se mnou. Jsem v pubertě, potřebuju dostávat kartáč, takže mi to vyhovuje. Je důležité, že ho mám po ruce. Až přijde čas, kdy budu moct být sám, udělám to. Teď můžu být jenom rád, že mi pomáhá."

Život mladého Zacha je skutečně směřovaný jedním směrem, k úspěšné kariéře. Hokej je pro nadějný talent vším, diskotéky ho nelákají. "V životě jsem takhle ještě nikde nebyl. Ani nevím, jaké to je. Veškerý čas trávím na zimáku nebo v posilovně, na nic jiného nemám prostor," řekl Zacha, který radši místo nočního cestování po klubech zajde s přítelkyní na večeři nebo do kina.

Sen Zachy samozřejmě není těžce odtušitelný, je jím zámořská NHL. "Odmala fandím Washingtonu, můj nejoblíbenější hráč je Ovečkin. Kdybych si někdy zahrál ve stejné lize jako on, to by bylo něco úžasného. Ale teď musím myslet na to, abych se uchytil v extralize," vysvětloval liberecký útočník.

ROZHOVOR S HOKEJOVÝM TALENTEM A POHLED NA JEHO KARIÉRU OČIMA HRÁČSKÉHO AGENTA A JEHO OTCE ČTĚTE V PÁTEČNÍM DENÍKU SPORT

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud