Miroslav Horák
27. října 2013 • 20:40

Pardubice se topí, padly popáté v řadě. Ale krize to není, tvrdí kapitán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ SESTŘIH Tohle už je vážné, pardubický hokej hlásí problémy. Po páté porážce v řadě panuje v českém Hockeytownu nálada pod psa. Pardubice v rámci 16. kola doma podlehly Slavii 4:5, a byť po posledních slabých představeních výrazně přidaly, pořád to k bodům nevede.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 10. • 17:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
4:5
ONLINE
27. října
17:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 15:12. Radil, 20:29. Zohorna, 43:47. Sýkora, 59:23. Tybor

Hosté: 23:08. Valach, 24:55. Skokan, 42:32. V. Růžička, 51:50. Krenželok, 59:03. Bednář

Sestavy

Domácí: M. Růžička (Salfický) – Benák, Ďaloga, Píša, Kočí, Gregorc, Vašíček – Sýkora, Cetkovský, Zohorna – Radil, Kousal, Nosek – Tybor, Marha, Starý – Půhoný, Číp, Semorád. Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha ml.

Hosté: Furch (Svoboda) – Wharton, Štich, Kolařík, Šenkeřík, Holub, Valach, Knot – Stránský, Bednář, Krenželok – Žejdl, V. Růžička, Sklenář – Skokan, Jelínek, Poletín – Micka, Klhůfek, Doležal. Trenéři: Vladimír Růžička st. a Ondřej Weissmann

Rozhodčí

Homola, Wagner – Brejcha, Suchánek

Stadion

ČEZ Arena Pardubice.

Návštěva

9242 diváků

Faktem je jedna věc. Po totální změně ofenzivní sestavy Východočeši zabrali, na jejich podívanou se opravdu dalo koukat. Ale dobrý dojem zkazily hrubky v obraně, dva inkasované góly v oslabení atd.

Domácím nestačilo k zisku jediného bodu ani nadějné vedení 2:0, které platilo po Zohornově gólu ve 21. minutě. Tentýž hráč však brzy poté pomohl Slavii k návratu do zápasu. Po Semorádově odchodu na trestnou lavici k němu na konci 23. minuty přisedl právě Tomáš Zohorna za krosček a hosté využili obě přesilovky.

Slávisté šli do vedení zkraje třetí části, kdy obránce Vašíček nezabránil červenobílému brejku, z kterého zakončil Růžička. Sýkorovo srovnání za 75 vteřin domácí znovu navnadilo, jenže bodový užitek z toho nerezultoval. Po nenápadné akci v 51. minutě Krenželok šikovně tečoval Valachův pokus z dálky, do prázdné branky pak v čase 59:03 upravil Bednář. Domácí si ještě vypiplali drama po Radilově snížení, ale ani finální závar nastavení nepřinesl.

SESTŘIH: 16. kolo hokejové extraligy, Pardubice - Slavia 4:5
Video se připravuje ...

„Bolí to o to víc, že jsme dnes hráli opravdu dobře, nevypustili jsme jediný souboj. Asi jsme někde něco nebo někoho urazili, musíme teď o to víc zabrat. Hlavně v předbrankovém prostoru,“ reagoval kapitán Václav Kočí.

Pardubice ještě nedávno vedly tabulku, pak ale přišel sešup. Tři bezgólové porážky (0:3 se Spartou a Třincem, 0:1sn s Kometou), páteční ztráta v Litvínově (1:5) a nedělní nula, to všechno má za následek sestup na osmou příčku. „Všichni víme, že liga je strašně vyrovnaná. Že jsme první po pátém nebo šestém kole, to nic neznamená. Bohužel jsme prohráli zápasy, v kterých jsme byli lepší,“ štve Kočího.

O krizi se však zdráhá mluvit. „Krize to není. My hrajeme docela dobře, když máte krizi, nehrajete dobrý hokej. Věřím v to, že je to jen otázkou času, kdy se to znovu otočí na naší stranu,“ doufá Kočí. Porovnání s minulým silně nepovedeným ročníkem mu už vůbec nesedí. „Tak to je snad myslím vidět, že teď je to úplně jinak.“

Porážkami zmítaný tým zpravidla zvedne jeden „uklohněný“ zápas, kdy mu tam spadne pár ušmudlaných gólů. To by Pardubice potřebovaly. „No, ale spíš potřebujeme čtyři uklohněný zápasy než jeden…“ dodává pardubický kapitán.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud