2. listopadu 2013 • 08:17

VIDEO: Teď už Hořava dře, předtím po otřesu jen spal a spal...

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doma musel ležet v temném pokoji se zataženými závěsy. Nemohl se dívat na televizi, číst noviny nebo příliš používat mobil. Kladenský útočník Miloslav Hořava si po otřesu mozku, kdy ho 15. září sestřelil zlínský Okál, prožil muka. Po téměř dvou měsících už ale zase bruslí a trénuje naplno, i když zatím bez kontaktů. „Ale je super, že už můžu něco dělat. Na hokej se neskutečně těším!“ říká opora Rytířů.



Když už si říkal, že to bude v pořádku a šel se na chvilinku projít nebo projet na rotopedu, hlava ho začala bolet. Takže zase musel ulehnout a jen odpočívat. „Bylo to asi to nejhorší, co jsem v hokeji prožil,“ vrací se Hořava, 31letý kladenský útočník, k dlouhé rekonvalescenci.

Ze hry ho vyřadil hit od zlínského útočník Zdeňka Okála, který rozjetého soupeře trefil tvrdě, ale čistě ve středním pásmu. Hořava opustil led na nosítkách. A vůbec nic si nepamatuje.

„Absolutně nic. Maximálně nějaké krátké záblesky. Vždyť když jsem se probral, myslel jsem si, že je pořád letní příprava. Úplně mi to vymazalo i ten poslední týden před zápasem, nevěděl jsem, že jsme už předtím v pátek hráli na Slavii,“ říká Hořava v rozhovoru pro deník Sport.

Miloslav Hořava si přidává po tréninku kladenských Rytířů
Video se připravuje ...

Probral se až v nemocnici a co se stalo, to zjistil podle toho, co mu napsala na mobil jeho manželka. Po převozu domů začalo dlouhé období, kdy jen polehával a spal.

„Když jsem vylezl na chvilku ven, tak mě zase začala bolet hlava, proto jsem si zpátky lehnul na gauč. Najednou jsem spal dvě hodiny, přitom jsem si říkal, že jsem se jenom natáhnul. Musel jsem být v klidu, nesměl jsem mít vůbec zvýšený tep. Tím pádem by se zvýšil tlak v hlavě,“ vzpomíná.

Teď už se cítí dobře, proto naplno trénuje. Ještě bez kontaktů, ale o to víc dře. Na to, jak trénoval v pátek, se můžete podívat na videu.

Do akce by se chtěl vrátit po reprezentační přestávce. „Už se neskutečně těším!“ hlásí Hořava. Hlava už ho nebolí. Což je pro něj nejdůležitější zjištění.

Rozhovor s Miloslavem Hořavou si přečtěte v dnešním vydání deníku Sportu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud