Květoslav Šimek
30. listopadu 2013 • 10:38

Nový lídr Radegast indexu je Strapáč, helmu drsňáků přebírá od Gulašiho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FANTASY EXTRALIGA - Vlastně je to docela symbolické. Zelenou helmu pro lídra Radegast indexu za měsíc listopad přebírá od karlovarského obránce Michala Gulašiho vítkovický útočník Petr Strapáč. Další ostrý chlapík, který ve stínu sochy Radegasta – slovanského boha války, noci a ohně večerní oblohy, v Moravskoslezském kraji skutečně vyrůstal. Navíc Strapáč v hodnocení za měsíc listopad předstihl o jediný bod dalšího ostravského rodáka Jana Výtiska, toho času obránce Liberce.



Radegast index je nový parametr statistik, který je sledován současně s oficiálními statistikami, jakými jsou góly, asistence a plusové body. Ovšem Radegast index se zaměřuje především na bojovnost hráčů. Na vypíchnutí borců pro černou práci. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráčů tělem – neboli hitů.

Gulaši, Výtisk a Strapáč, odchovanci vítkovického klubu, patří ve všech těchto disciplínách dlouhodobě k nejlepším v lize. První dva měsíce nastřádal nejvíc bodů Michal Gulaši. V listopadu měl ovšem nejvíc bodů v Radegast indexu, dohromady 50, vítkovický útočník Petr Strapáč. Výrazně mu k tomu pomohla i předehrávka 33. kola s Chomutovem (9 bodů v Radegast indexu).

Bojovník Strapáč si zelenou helmu rozhodně zaslouží. Tvrdě dohrává souboje, v oslabeních padá do střel. Po pátečním zápase s Litvínovem (1:2 v prodloužení) jeho černou práci ocenil i spoluhráč Vladimír Svačina, který v 56. minutě vyrovnával při power play na 1:1.

„Já jsem dal gól, přihráli mi na něj Ondra Roman a Karol Sloboda, ale největší kus práce odvedli před bránou právě Petr Strapáč a Lukáš Kovář,“ hlásil Svačina. „Oni se hned po buly nacpali do prostorů, kde to nejvíc bolí, hlavně díky jejich práci se nám podařilo vyrovnat. Však mi taky Strap hned hlásil, že to byl nejbolestivější gól, jaký zažil. Než přišla střela, dostal prý třikrát pořádnou hrazdu do zad!“

Mimochodem, v celkovém hodnocení Radegast indexu, kterému vévodí liberecký Jan Výtisk, je Petr Strapáč v elitní desítce jako jediný útočník. Další v pořadí jsou z útočníků dvanáctý Michal Trávníček z Litvínova (80 bodů), dvacátý třetí Vilém Burian z Brna (70) a dvacátý čtvrtý Martin Adamský z Třince (69).

TOP 10 LÍDRŮ RADEGAST INDEXU OD ZAČÁTKU EXTRALIGY

1. Jan Výtisk (Liberec)             131

2. Michal Gulaši (Karlovy Vary)  129

3. Jan Švrček (Sparta)            110

4. David Štich (Slavia)            104

5. Jiří Vašíček (Pardubice)        104

6. Petr Strapáč (Vítkovice)       96

7. Karol Sloboda (Vítkovice)      93

8. Jan Holub (Slavia)                92

9. Jiří Hunkes (Liberec)             91

10. Peter Mikuš (Mountfield HK)  83

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud