15. ledna 2014 • 13:31

Sparta ulovila Romana Málka, bude krýt záda Pöpperlemu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligové Sparty posílí brankář Roman Málek, který dosud působil ve Vítkovicích. V aktuálně vedoucím týmu extraligy by měl krýt záda jedničce Tomáši Pöpperlemu. Sparta o příchodu šestatřicetiletého gólmana informuje na svém oficiálním webu.



Málek, který je odchovancem městského rivala Slavie a v roce 2003 ji dovedl k mistrovskému titulu, byl v poslední době ve Vítkovicích až brankářem číslo tři. Ostravský klub momentálně spoléhá na Filipa Šindeláře, dvojkou je juniorský reprezentant Daniel Dolejš. Ve Spartě bude Málek hostovat do konce sezony.

Účastník mistrovství světa v roce 2003 přišel do Vítkovic před čtyřmi lety a až do nynější sezony byl jedničkou týmu. "Teď se mu ale nedařilo podle představ. My nyní máme Dana Dolejše a Filipa Šindeláře, který v posledních zápasech chytá fantasticky. Roman Málek v pozici brankářské trojky, to není přínos ani pro něj, ani pro nás," uvedl generální manažer Vítkovic Petr Husička.

Proto když o Málka projevila zájem Sparta, rozhodl se jej ostravský klub pustit. "V každém případě se ale sluší mu za všechno, co pro Vítkovice během tří a půl sezon udělal, poděkovat," dodal Husička. Málek pomohl Vítkovicím v sezoně 2010/2011 k postupu do finále, ve kterém jeho tým prohrál s Třincem.

Ve Spartě se tak sejdou dva brankáři, o kterých se momentálně hodně mluví v souvislosti s počtem čistým kont v jedné sezoně. Málek je totiž držitelem rekordu s jedenácti nulami v základní části (v sezoně 2002/03), Pöpperle jich má aktuálně na kontě osm a rád by Málkův rekord v závěrečné čtvrtině dlouhodobé části překonal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud