Miroslav Horák
25. ledna 2014 • 15:03

Vrať se! Špačka v Plzni už zase přemlouvali, ať jde do toho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni z toho byl pořádný poprask. Jaroslav Špaček, jeden z naganských zlatokopů, se stal šokující zbraní hokejové Plzně ve finále extraligového play off. Výprava Indiánů ze západu Čech renomovaného obránce nasadila do posledních vypjatých zápasů série se Zlínem. Rok poté, co odehrál poslední utkání kariéry v NHL…



Tento týden v Plzni to znovu na Špačka zkoušeli. Plánovali, že 39letého hokejového penzistu dopíší na soupisku. Pro případ další kalvárie ve vyřazovací části. Ale nepochodili.

„Zase mě tady lámali a přemlouvali. Když se mě v pátek na klubu ptali, jestli bych do toho nešel znovu, řekl jsem jim, že se zbláznili. Loni v tom transu jsem do toho šel. Teď je to nesmysl. Jedno takovýhle vystoupení už mi stačilo,“ líčil Jaroslav Špaček se smíchem svému kamarádovi Petru Nedvědovi v rámci velkého „olympijského“ rozhovoru pro Nedělní Sport.

Podívejte se, jak se Jaroslav Špaček vyjádřil k nominaci Petra Nedvěda

Jaroslav Špaček o nominaci Petra Nedvěda do Soči nepochybuje
Video se připravuje ...

Bývalý výtečný obránce se po necelém roce znovu ponořil do vzpomínek na mistrovskou jízdu, které byl mnohem blíž, než původně očekával. V klubu piloval hru obránců, koučoval je ze střídačky. A pak to ve finále přišlo, oblékl se do výstroje.

Až později mu došlo, co riskoval. „Když se nad tím hlouběji zamyslíte, já mohl v pěti dnech zahodit celou dvacetiletou kariéru. Jednou chybou ji spláchnout do záchodu…“

Proto během vyčerpávajícího posledního duelu finále, nejdelším v tuzemské historii, odstoupil. „V kabině říkám: Pánové, já už toho mám dost. Já vám to nechci zkazit. Jdu dolů… Nechtěl jsem, aby všichni říkali, že to Špaček Plzni podělal,“ vrací se do dubnové řeže se Zlínem, kterou rozčísl zlatý gól Martina Straky.

Pro Špačka má Petr Nedvěd jen slova obdivu. „Já jsem od Špágra očekával, že Plzni na střídačce hodně pomůže. Co mě vykolejilo a dostalo, to byl jeho návrat na led. Beru to podle sebe. Nedávno jsem marodil s třísly, týden jsem nebyl na ledě a z fleku šel do zápasu s Třincem. A vím, jak to pro mě bylo těžký. Jarda nehrál rok a šel hrát finále play off… Pro mě naprostá sci-fi!“ kroutil hlavou užasle.

Poslední díl seriálu olympijských rozhovorů najdete zítra v Nedělním Sportu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud