Květoslav Šimek
28. února 2014 • 22:30

FAIR PLAY! Brankář Novotný přiznal teč: Trefilo mě to do tága, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bravo! Brankář Filip Novotný ze Sparty ukázal ve šlágru 49. kola ve Vítkovicích (4:5) hráčské srdce. Při vlastním oslabení přiznal teč, opravil verdikt rozhodčího a „věnoval“ soupeři vhazování před vlastní bránou. Na parádním gestu fair play nic nemění ani fakt, že Sparta v tu chvíli vedla přesvědčivě 4:1.



„Asi bych nad tím nepřemýšlel ani za vyrovnaného stavu,“ líčil po utkání brankář Novotný. „Prostě mě to trefilo, proč bych to nepřiznal? Cítil jsem, že mě puk trefil do tága.

Situace se stala ve 43. minutě, když hráli Ostravané přesilovku. Prohrávali v tu chvíli 1:4 a tlačili se za kontaktním gólem. Po střele Romana vylétl puk do sítě za bránou a sudí ukázali, že se bude vhazovat ve středním pásmu. Mysleli, že puk tečoval domácí Huna.

V tu chvíli se Novotný přihlásil a verdikt opravil. Zatleskali mu za to i rozhodčí. „Každý udělá chybu, tak jsem to opravil,“ usmíval se Novotný. „I když pak měli domácí hned šanci, ale takový je hokej a fair play.“

Brankář Novotný se přiznal k teči v utkání s Vítkovicemi
Video se připravuje ...

Z vítkovické přesilovky, kterou sám vrátil před svou bránu, gól Novotný nedostal. Naopak. Hned po návratu vyloučeného Švrčka se na 5:1 trefil Kumstát. „Když jsme hráli v Třinci, tak tam Pecháček (Lukáš Pech) taky udělal fér gesto. Prostě jsem to tak cítil a přiznal se.“

A jak by Filip Novotný reagoval, kdyby byl v pozici fotbalového brankáře Matúše Kozáčika? Plzeňský gólman v neděli na Bazalech proti ostravskému Baníku vytahoval míč evidentně zpoza brankové čáry. A protože si toho žádný z rozhodčích nevšimnul, přišel Baník proti Plzni za stavu 0:0 o jasný gól.

„Tak to nevím, třeba to neviděl…“ pousmál se Novotný. „Nevím, tohle nemůžu soudit.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud