František Suchan
18. března 2014 • 13:51

Čtvrtfinále v jeden den chtěly kluby. Záruba: Požadavek televize to nebyl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva dny hokejový nášup, dva dny volno. Extraliga přechází na (staro)nový formát play off. Až dnes odstartuje čtvrtfinále, rozjede se na všech čtyřech stadionech naráz. Takhle to chtěla Česká televize, zaznělo od vedení soutěže. Ale Robert Záruba vysvětluje, že s celou záležitostí to bylo poněkud méně jednoznačné.



Kdo dorazí osobně fandit na tribunu, těžko si v dalších dnech vychutná doma u obrazovky zbylé série extraligového play off. Všechno se hraje naráz, tak je nastavené schéma letošních vyřazovacích bojů. Prý šlo o požadavek České televize…

„Tak to není. My posledních pár let žádali jen o stažení semifinále do jednoho dne, protože se často neúměrně natahovalo a divák si pak třeba čtrnáct dní vůbec od hokeje neodpočinul. Nechtěli jsme, aby semifinále zabralo tolik prostoru v programu, i kvůli různým dalším kolizím,“ přibližuje Robert Záruba, šéfkomentátor ČT.

Díky rozdílným časům začátku bude televize alespoň občas vysílat dva zápasy za sebou, v úterý takhle startuje v 17.10 duelem Plzně s Kometou a přejde do partie Sparty a Vítkovic.

„O stažení čtvrtfinále do jednoho dne ale od nás nikdy nepadlo ani slovo, tohle bychom ani nechtěli,“ dodává Záruba. Co na to Josef Řezníček, šéf soutěže?

„Dostali jsme informaci, že by byl takovýhle zájem směrem od televize i marketingového partnera BPA, i když to Robert Záruba interpretuje jinak. K nám se zkrátka dostal požadavek, aby se play off hrálo v blocích, že je program přesycený,“ vysvětluje ředitel extraligy.

Pro televizi je ovšem ideální, když během čtvrtfinále ukáže co nejvíce týmů, které mohou přilákat zájem regionálních diváků, stejně tak se větším počtem vysílacích dnů logicky zvyšuje i prostor pro reklamu. „Přesně tak. Dva zápasy v jeden den jsou pro nás v pohodě, čtvrtfinále v tomto modelu bylo pro nás ideální. Navíc, my nic nerozhodujeme, my maximálně dáváme návrh k vyhodnocení,“ upozorňuje Záruba.

Ostatně, to potvrzuje i Řezníček. Návrat k modelu, podle něhož se hrálo už před lety, si nakonec zvolily samotné kluby. „Na základě hlasování se vyjádřily k variantě v blocích. Nejdřív sice převládal názor, že chtějí být víc v televizi, ale pak se to převrátilo, že takhle alespoň přijde víc lidí na stadiony,“ shrnuje Řezníček.

Další příčinou bylo i vítané zúžení sezony, která se každou protahující se sérií prodlužuje o další dny. „Chápu tohle jako nutné opatření, kdy je třeba dostat nabitý program mezi olympijské hry a mistrovství světa,“ pokyvuje Záruba. „Termínová listina je opravdu v tomto ročníku poměrně dost našlapaná, i tohle byl jeden z důvodů,“ uzavírá Řezníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud