3. dubna 2014 • 20:00

Sparta srovnala skóre. Ve druhém utkání porazila brněnskou Kometu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty porazili ve druhém semifinále play off extraligy Kometu Brno 3:0 a srovnali stav série na 1:1. Domácí o vítězství rozhodli již v první třetině, ve které překonali Marka Čiliaka třikrát. Dvakrát se Sparta prosadila v početní výhodě. Gólman domácích Tomáš Pöpperle udržel poprvé v play off a podvanácté v sezoně čisté konto.



Kouč Sparty Jandač po předchozím nevydařeném utkání udělal změny hned ve třech formacích a tento krok se mu vyplatil. Domácí opět začali náporem, ale tentokrát se dostali i do vedení. Do první velké šance se sice dostal ve 4. minutě brněnský Hruška, ale nájezd na Pöpperleho neproměnil.

V 8. minutě fauloval Miller vysokou hokejkou Rolinka a Kumstát otevřel svojí první brankou v play off skóre. Kapitán Sparty ještě předtím odešel do kabiny na šití, a když se vrátil, vedli domácí již 3:0. O obě branky se postarali obránci. Nejprve zvýšil Krejčík a poté se prosadil v přesilové hře Piskáček.

Na ledě už to v té době ale notně jiskřilo. I kvůli nepřesným verdiktům rozhodčích. Hned dvakrát se do šarvátek zapojil hostující kapitán Čermák, který se jednou popral i s Kumstátem. Útočník domácích si tak připsal takzvaný "hattrick Gordieho Howea", protože v zápase dal gól, na další přihrál a stihl i bitku.

Sparta sice kontrolovala zápas, ale hosté měli ve druhé třetině hned několikrát šanci duel zdramatizovat. Ve 28. minutě trefil dokonce v oslabení Burian tyč; při další přesilovce Pražanů se sám na Pöpperleho řítil Pivko, ale také neuspěl. Podobně dopadl i na začátku třetí části Kováčik, který trefil také jen brankovou konstrukci.

Šance měli ale i domácí, Tomáš Rachůnek však ze strany Čiliaka překonat nedokázal. Pražany to ale mrzet nemuselo, zápas v klidu dovedli do vítězného konce.

Série bude pokračovat v neděli a v pondělí v Brně.

Sestřih Play off Sparta - Kometa
Video se připravuje ...

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Pech, I. Rachůnek), 16. Krejčík, 18. Piskáček (Kumstát). Rozhodčí: Šindler, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:13. Využití: 2:0. Diváci: 9187. Stav série: 1:1.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, Buchtele - Klimek, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 4. • 17:50
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:0
ONLINE
3. dubna
17:50
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 07:59. Kumstát, 15:30. Krejčík, 17:05. Piskáček

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Pilař (A), Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Hrbas – Rolinek (C), Hlinka (A), Ton – Rachůnek I., Pech, Kumstát – Buchtele, Přibyl, Forman – Rachůnek T., Simon, Klimek – Procházka.

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka (A), Kuboš, Dlapa – Hruška (A), Čermák (C), Svoboda J. – Káňa J., Němec, Svoboda T. – Pivko, Raška, Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek.

Rozhodčí

Šindler, Minář – Barvíř, Blümel

Stadion

Tipsport arena - Praha, Holešovice

Návštěva

9 187 diváků

ONLINE: Sparta - Brno (17:50)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud