1. července 2014 • 06:46

Šlégr bude v kariéře pokračovat, Ručinský zatím stále váhá

Autor: Jan Pechánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednoho olympijského vítěze z Nagana už mají na další sezonu pojištěného, na druhého stále netrpělivě čekají. Hokejový Litvínov je prozatím s posilami na nový extraligový ročník spokojen tak napůl. Smlouvu na jeden rok prodloužil Jiří Šlégr, na vyjádření Martina Ručinského se stále čeká. „Věřím, že až Martin uvidí ledovou plochu, k týmu se opět připojí,“ řekl pro iSport.cz generální manažer Robert Kysela.



Třiačtyřicetiletý Šlégr by zřejmě neměl odehrát všech 52. kol, ale nastupoval by podobně jako předchozí sezonu, tedy každý druhý zápas. „Vše se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu," tvrdí Kysela. Litvínov hodně stál o to, aby vítěz Stanley Cupu z roku 2002 pokračoval v kariéře, protože vedení neudrželo dalšího obránce Matěje Stříteského. Ten zamířil do Mladé Boleslavi.

Další hrdina z Nagana Martin Ručinský však stále s prodloužením smlouvy váhá. Není divu, že by si litvínovské vedení i fanoušci moc přáli, aby pokračoval v kariéře. Předchozí sezonu nasbíral třiačtyřicetiletý útočník Severočechů v základní části 27 bodů a v klubovém bodování skončil na druhém místě. „Já stále pevně doufám, že se Martin rozhodne pokračovat,“ myslí si Kysela.

Další možnou výraznou posilou, o níž se v souvislosti s Litvínovem mluví, je sparťanský obránce Karel Kubát. „U Karla je to trochu složitější. On sám projevil zájem se do Litvínova vrátit, ale má ve Spartě platnou smlouvu,“ poznamenává šéf klubu. Pro Litvínov by tedy bylo finančně náročné tohoto obránce získat. Musel by totiž holešovický klub přesvědčit a poté Kubáta vyplatit ze smlouvy. „Nicméně o něj usilujeme, ale záleží na Spartě a na tom, jestli za něj seženou adekvátní náhradu,“ dodává.

Severočeši za sebou nemají úspěšnou sezonu. Ručinský a spol. těsně nepostoupili do předkola play off, což bude chtít nadcházející ročník Litvínov jednoznačně změnit. „Úspěšná sezona se musí hrát srdcem a je jedno, jestli hráč bere dvacet tisíc, nebo dvě stě tisíc. Rozhodně chceme postoupit do vyřazovacích bojů, poté se můžeme bavit o čtvrtfinále, nebo o semifinále,“ říká generální manažer.

Litvínov za sebou již má letní přípravu i soustředění v Turecku. První přípravný zápas je na programu 12. srpna Proti Karlovým Varům.

Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto RAS

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud