6. července 2014 • 12:35

Koreis maká na fyzičce a technice. Trénuje na speciálním pásu!

Autor: tej, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Útočník brněnské Komety Jakub Koreis se na novou sezonu připravuje kromě týmového tréninku také individuálně. Cvičí na speciálním trenažéru, který je určen ke zlepšení kondice a techniky bruslení. "Na bruslící pás jsem začal chodit před třemi lety po operaci. Od té doby tu cvičím pravidelně každé léto," vychvaloval speciální pomůcku Koreis. A jak takový trénink vypadá? Podívejte se na reportáž od reportérky TV iSport.



Speciální bruslící pás pomáhá hráčům během letní přípravy ke zlepšení kondice i techniky bruslení. Hráči se zavěší na speciální kladku a bruslí na nezvyklém povrchu. Na pásu mohou jezdit rychlostí až třicet kilometrů v hodině. "Trenažér se nevyužívá pouze ke zlepšení techniky bruslení, ale lze ho využít také k tréninku vedení puku, přihrávek a střelby," doplnil Jiří Sedláček, osobní trenér Jakuba Koreise.

"Základem trenažéru je rotační pás, který vytváří prostor pro to, aby hráč mohl v normálních bruslích imitovat pohyb, který pak přenáší na led. Pás se dá různě naklánět, zvyšovat intenzita zatížení a lze operovat i s rychlostí s jakou se trenažéř točí. Aby bylo docíleno bezpečnosti, tak je hráč jištěn lanem. To v případě, že hokejista upadne, ho nejenže zachytí, ale i přes automatickou pojistku ten trenažér sám vypne," vysvětlil Sedláček.

Bruslící pás: Mučírna útočníka Jakuba Korejse
Video se připravuje ...

Nezvyklý trénink si vychvaluje i sám Jakub Koreis: "Na bruslící pás chodím tuhle sezonu pětkrát týdne, volno mám jen o víkendech. Bruslení doplňujeme ještě cvičením na suchu. Chodím sem už třetí rok. Začal jsem po operaci kolene a měl jsem omezení v tréninku. Bral jsem to jako náhražku, protože jsem nemohl třeba běhat a tahat těžší činky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud