2. července 2014 • 15:16

Kometu připravuje kouč z NHL! Je to něco nového, vítají ho hokejisté

Autor: tej, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Brněnští hokejisté se před nadcházející sezonou připravují pod velením Normanda Lacomba, bývalého hráče NHL, který je dnes kondičním trenérem. Kanadský kouč se snaží hráče připravit novými tréninkovými prvky a hráči věří, že se to na konci sezony projeví. A jak takový trénink vlastně probíhá a v čem se liší od toho klasického českého? Na to se zeptali reportéři TV iSport.



Bývalý hráč NHL a současný kondiční trenér Normand Lacombe pomáhá hráčům Komety během přípravy na sezonu. "Dostal jsem se sem díky mému přátelství s Liborem Zábranským (majitel Komety Brno). Když byl Libor mladší, trénoval jsem ho v NHL," vysvětlil, jak se k tomuto místu dostal.

Do Čech přináší zejména americké prvky tréninku, na které zdejší hráči nejsou moc zvyklí. "Díky tomu, že jsem trénoval hodně českých hráčů, jsem vždycky věděl, co a jak dělají, i když jsem tady nikdy předtím nebyl. Teď jsem tady a vidím, jak to je."

Vítěz Stanley Cupu hlídá kondici Kometě Brno
Video se připravuje ...

Jeho přínosu si chválí i hlavní trenér brněnské Komety Vladimír Kýhos: "My jsme potřebovali, aby nám v tom pomohl. Jsme rádi, že tu je a může přinést něco jiného, než se tu trénuje. Ty prvky pro nás budou přínosem."

Na nový trénink se těšili také samotní hráči. "Já jsem se na to hodně těšil, protože posilovna a kondiční trénink je takový můj mimohokejový obor. Těšil jsem se hlavně kvůli tomu, že uvidím něco nového a je vidět, že má za sebou velkou zkušenost," pochvaloval si František Ptáček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud