Květoslav Šimek
28. července 2014 • 14:20

TOP 5 nejlepších arén v lize. Třinecký luxus, či jumbo z Pardubic

Vstoupit do diskuse
0
  • TOP 5 nejhezčích extraligových stadionů, jaký se vám líbí nejvíce?TOP 5 nejhezčích extraligových stadionů, jaký se vám líbí nejvíce?FOTO: Koláž iSport.cz

    Téměř zapomenuty jsou časy, kdy se hokejoví fanoušci tísnili na stadionech na místech na stání a na plastové sedačky jim z děr v plechovém stropě padaly dešťové kapky. Většina extraligových klubů v současnosti disponuje moderními arénami, které sledování hokejového zápolení povyšují na skutečný kulturní zážitek. Zde je žebříček pěti nejlepších.

  • 1. O2 ARENA

    O2 Arena O2 ArenaFoto Sport

    Klub: Slavia Praha, Rok otevření: 2004, Kapacita haly (pro hokej): 18 000 míst
    Reprezentativní hala pro světové akce sportovní i kulturní. Extraligové mužstvo HC Slavia Praha v ní hraje od 4. dubna 2004. Hala s kapacitou až 18 tisíc míst patří k nejmodernějším stánkům v Evropě. Každoročně je dějištěm desítek atraktivních událostí, příští rok bude po jedenácti letech znovu hostit hokejové mistrovství světa.

     

  • 2. TIPSPORT ARENA

    TIPSPORT Arena TIPSPORT ArenaFoto Sport

    Klub: Bílí Tygři Liberec, Rok otevření: 2005, Kapacita haly (pro hokej): 7500 míst
    Multifunkční aréna s hokejovou kapacitou 7500 míst se otevírala 8. září 2005. Od té doby hostila řadu prestižních akcí ze světa sportu i kultury. Kromě hokejové reprezentace se zde představil tenisový Davis Cup, volejbalová reprezentace a v rámci kvalifi kačních bojů i judisté, gymnasté nebo závodníci ve freestyle motocrossu.

  • 3. WERK ARENA

    Werk Arena Werk ArenaFoto Sport

    Klub: Oceláři Třinec, Rok otevření: 2014, Kapacita haly (pro hokej): 5200 míst
    Zcela nový stánek pro hokejisty Třince. Výstavba na zelené louce začala v říjnu 2012, stavba přišla na zhruba 700 milionů korun. Samozřejmostí je komfortní zázemí pro hráče a nejmodernější technické vychytávky pro fanoušky. Majitelé by v hale časem rádi přivítali například některý z tenisových duelů Davis Cupu či Fed Cupu.

  • 4. KV ARENA

     

    KV Arena KV ArenaFoto Sport

    Klub: Energie Karlovy Vary, Rok otevření: 2009 Kapacita haly (pro hokej): 6000 míst
    Výstavní, sportovně kulturní a kongresové centrum bylo slavnostně otevřeno 18. června 2009, hokejistům začala aréna sloužit po mistrovské sezoně v roce 2009. Kapacita pro hokej je 6000 diváků (5675 míst k sezení). Součástí areálu je i tréninková ledová plocha. České basketbalistky v KV Areně vybojovaly stříbro z MS 2010.

  • 5. ČEZ ARENA

    ČEZ Arena ČEZ ArenaFoto Sport

    Klub: ČSOB Pojišťovna Pardubice, Rok otevření: 1947 (rekonstrukce 2001, před sezonou 2007/08 navýšena kapacita), Kapacita haly (pro hokej): 10 194 míst
    Umělá ledová plocha byla v Pardubicích instalována už v roce 1947, ale po zastřešení a několika rekonstrukcích je pardubická ČEZ Arena vybavena na úrovni nejlepších hal Evropy. Samozřejmostí je moderní jumbotron pod stropem, televizní obrazovky jsou i na chodbách a schodištích.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud