Pavel Bárta
12. září 2014 • 22:48

Koncovka? Zatím spíš křeč, shodli se plzeňští Pletka se Simonem

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO Když se na konci třetí třetiny se plzeňský bijec Ryan Hollweg pustil u sparťanské střídačky do Jaroslava Hlinky, vyměnil si Václav Pletka na dálku s hloučkem domácích hráčů pár zlých pohledy a několik hodně peprných pozdravů. „Už bych to dál nekomentoval,“ omluvil se po zápase. Stejně jako další plzeňští hráči se k incidentu nevyjadřoval. Víc mu ležela v hlavě chabá koncovka, která stála západočeský tým slibně rozehraný zápas.



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 9. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:1
ONLINE
12. září
18:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 21:31. Ďaloga, 21:51. Sabolič, 32:16. Ďaloga

Hosté: 15:04. Sýkora T.

Sestavy

Domácí: Staňa (Novotný) – Pilař (A), Piskáček, Ďaloga, Barinka, Švrček, Polášek, Mikuš – Réway, Hlinka (A), Rolinek – Kumstát, Pech, Forman – Sabolič, Přibyl, Cingel – Dvořáček, Volek, Klimek. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Machovský (Mensator) – Kadlec (A), Pulpán, Mozík, Jeřábek (A), Kubka, Moravčík, Boháč – Kratěna (C), Simon, Pletka – Balej, Lev, J. Sýkora – Michel, Kašpařík, Beran – Dvořák, T. Sýkora, Hollweg. Trenér: Milan Razým.

Rozhodčí

Šindler, Lacina – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

Tipsport arena - Praha, Holešovice

Návštěva

5 018 diváků

„První třetina nebyla oboustranně nic extra, ve druhé jsme byli lepší. Jenže hokej se hraje na góly. Sparta dala tři, my jeden,“ pravil stručně 35letý útočník Plzně. Ta už se musí obejít bez lídra Martina Straky, který po minulé sezoně ukončil kariéru.

„Je to bez něj jiné. Stráča odvedl kus práce, uměl připravit šance, dát gól. Chybí, ale neodehráli jsme špatný zápas. Měli jsme šance, jen nedáváme góly, potýkáme se s tím už od přípravy. Musíme se zvednout, prohráli jsme si to během pár minut. Dostali jsme rychle dva góly, pak třetí a už se z toho nemohli dostat,“ vracel se Pletka.

SESTŘIH: 1. kolo extraligy, Sparta - Plzeň 3:1
Video se připravuje ...

V prvním útoku mezi ním a Ondřejem Kratěnou naskakoval Dominik Simon, který do Plzně zamířil právě ze Sparty. „Trošku nervózní jsem byl, ale byla to zdravá nervozita, nic extra. Proběhlo to celkem v klidu, užil jsem si to dost. Jen škoda, že nám toho tam nepadlo víc. Zápasů však bude ještě dost,“ líčil 20letý centr západočeského týmu, který ve Spartě polovinu svého života strávil právě ve Spartě.

Z pražského klubu neodcházel v nejlepším, ovšem až na ojedinělý a nijak intenzivní pokřik „Simon ven!“ v průběhu třetí třetiny to směrem k němu nijak nezajiskřilo. Taky on měl za to, že Plzeň zrazuje hlavně koncovka.

„Možná jsme trošičku křečovití, chybí větší klid. Sám jsem měl příležitost ve třetí třetině, ale dával jsme to zbytečně nahoru. Měl jsem mířit níž. Vytvořili jsme si docela dost šancí, jen jsme to občas překombinovávali, měli jsme víc střílet. Produktivita je zatím špatná, táhne se to s námi od přípravy. Ale snad se to lepší,“ dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud