Zdeněk Janda
3. října 2014 • 17:21

Operace! Vlasák musel dodatečně po Hollwegově ataku do nemocnice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle tedy nečekal. Slávistický útočník Tomáš Vlasák totiž musel po tolik diskutovaném zákroku od Ryana Hollwega dodatečně narychlo do nemocnice na operaci! „Myslel jsem si, že je to normální koňar, ale nakonec se ukázalo, že se tam objevilo spoustu krevních sraženin,“ řekl přímo z nemocnice, kde byl ve středu operovaný. Jeho stav se totiž rapidně zhoršil po úterním domácím utkání s Vítkovicemi.



Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...
Když ho někdejší plzeňský spoluhráč a kamarád trefil do stehna (v pátek 19. září), myslel si, že dostal pouze „koňara.“ Zmiňovaný zápas ještě dohrál, vynechal pouze následné derby se Spartou. Do dalších dvou duelů už opět naskočil, ale po úterní bitvě s Vítkovicemi musel náhle a nečekaně do nemocnice…

Ukázalo se, že atak od Hollwega do stehna byl vážnější. A zátěž z dalších zápasů už stehno po pořádné ráně od někdejšího spoluhráce nevydrželo.

„Po tom úterním zápase s Vítkovicemi mi to stehno začalo hrozně tvrdnout, za pět minut už jsem s tím vůbec nemohl hýbat. Nejdřív jsem si myslel, že je to křeč, ale když neustupovala, došlo mi, že je něco špatně,“ svěřil se do telefonu z Vinohradské nemocnice.

Po utkání si nohu ledoval, dojel domů. Tam se to však ještě rapidně zhoršilo. „Nemohl jsem si ani sednout, lehnout, prostě nic. Tak jsem zavolal masérovi, který kontaktoval našeho doktora. A hned jsem musel do Vinohradské nemocnice, kde si mě nechali,“ popisuje 39letý slávistický útočník, kterého čeká dlouhá pauza.

„Vypadá to, že minimálně měsíc budu bez hokeje. Normální člověk musí být v klidu čtyři až pět týdnů, ale sportovci to mají trochu jinak. Takže uvidíme. Každopádně čtrnáct dní nesmím dělat nic, potom bych třeba mohl pomaličku na kolo,“ tvrdí Vlasák.

A může být rád, že do nemocnice odjel okamžitě v době, kdy se mu to takhle zhoršilo.  „Normálně jsem s tím po tom Ryanově zákroku hrál dál, ale jak jsem to více zatížil, něco uvnitř prdlo a všechno se zalilo krví. A nevsáklo se to. Všechno museli okamžitě odstranit, jinak by to mohlo zvápenatět, což by byl velký průšvih. A znamenalo by to konec hokeje,“ tvrdí trojnásobný mistr světa a extraligový šampion s Plzní z předminulého roku.

Se zlatem se tehdy laskal i s Hollwegem, který ho v prvním vzájemném zápase sezony atakoval. A způsobil mu daleko vážnější polízanici, než se původně zdálo. Za faul kolenem dostal od disciplinární komise stopku na deset zápasů. A Vlasák si teď ještě k tomu měsíc nezahraje...

Rozhovor s Tomášem Vlasákem nejen o zranění, ale i o tom, co říká na Hollwegův faul, čtěte v zítřejším vydání deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud