Zdeněk Janda
28. září 2014 • 10:47

Hollweg se hájí: Liga ze mě dělá monstrum a idiota! Ale já se nedám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je směšné, když si někdo myslí, že jsem Vlasyho chtěl schválně zranit! Extraliga ze mě dělá stupidního idiota, který jen seká problémy. Ale nenechám se otrávit a zůstanu tady! A budu nadále svůj! Plzeňský drsňák Ryan Hollweg se v rozhovoru pro deník Sport poprvé vyjadřuje k desetizápasovému trestu, který dostal za faul na Tomáše Vlasáka. „Vím, že by šéfové ligy byli nejradši, kdybych zmizel pryč. Ale tu radost jim neudělám,“ říká hokejový útočník.



Dlouho se nechtěl veřejně vyjadřovat. Počkal, až jak Disciplinární komise rozhodne o podaném odporu. Ta ho zamítla, trest tedy zůstává. Až teď se zámořský bouřlivák rozhodl speciálně pro deník Sport promluvit.

„Určitě nejsem šťastný z toho, co se děje. A hlavně z výše trestu. Snad milionkrát jsem se díval na video z toho, co se stalo. V žádném případě jsem nevystrčil koleno, abych se snažil zranit Vlasyho. (Tomáše Vlasáka). Prostě v žádném případě! A je směšné, jestli někdo říká, že jsem ho chtěl schválně zranit,“ popisuje 31letý útočník svůj pohled na zákrok, k němuž došlo ve 4. kole extraligy.

Hollweg sejmul Vlasáka kolenem, Poletína srazil vzduch letící pěsti
Video se připravuje ...

Jel jsem rovně, obě moje nohy zůstaly na zemi. Napoprvé jsem udělal kontakt ramenem, potom se (Vlasy) snažil vyhnout tomu hitu, takže sám sebe vystavil do situace, v níž byl zranitelný. A vypadalo to, že to byl právě on, kdo vystrčil koleno ve snaze se vyhnout. Na videu je jasně vidět, že já jsem absolutně nevytrčil žádné koleno,“ dodává Hollweg, jehož zákroky se Disciplinární komise od roku 2012 zabývala celkem sedmkrát.

„Vlasy je můj velký kamarád, pochopitelně je to bývalý plzeňský spoluhráč. A je absolutně směšné, když někdo říká, že jsem si ho schválně vybral, abych ho zranil a zničil mu kariéru. Tohle mě až uráží! Jediné, co jsem viděl, byl hráč v červeném dresu s pukem. Bránili jsme se v oslabení a moje práce je to ubránit. A zastavit hru soupeře jakýmkoliv způsobem. Nikdy se nezaměřuju na speciálního hráče, vždycky se řídím pouze podle barvy dresu. A na ledě pro mě nikdo není kamarád,“ zdůrazňuje plzeňský drsňák, který podle svých slov respektuje hru natolik, že by si nedovolil nehrát na sto procent.

Extraliga se z něj podle jeho vlastních slov snaží udělat monstrum. „A stupidního idiota, který přišel z Ameriky, dělá jenom problémy a zraňuje hráče. Přitom si myslím, že právě Tomáš (Vlasák) je první, kdo může říct, že nejsem takový. Hraju srdcem. A hokej je kontaktní sport, není to fotbal. Zranění k němu bohužel patří, není to pro slabochy.“

Odradit se ale nenechá. A z extraligy nezmizí. "I když vím, že bych jejím šéfům udělal radost... Ale to se nestane!"

Hollweg ulétl už v prvním kole: Dal pěstí Hlinkovi a zbil Réwaye
Video se připravuje ...

Obsáhlý rozhovor s Ryanem Hollwegem čtěte v pondělním vydání deníku Sport!

O čem dalším mluví?

Proč se nenechá otrávit?

Co pro něj znamená podpora od fanoušků i od Martina Straky?

Proč nemíní opustit extraligu?

Proč si myslí, že extraliga žije ve svém vlastním světě?

Co si myslí o nasimulovaném pádu Michala Poletína?

Proč ho naštvalo, jak ho zasáhl sparťanský útočník Jaroslav Hlinka?

Lituje nějakého zákroku po svém příchodu do extraligy?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud