26. října 2014 • 20:04

Gól, který svět neviděl! Paterův nájezd neskončil v bráně, ale rozhodl

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdy tomuhle trápení bude konec…Zase špatně, zase minimální výtěžek z dřiny. Úřadující mistr nezvládl ani druhý zápas v sezoně s olomouckým nováčkem. I tentokrát vedl 2:0, aby se nakonec sklonil před jeho nadšením. Penaltovou přestřelku rozsoudil kuriózní technický gól Pavla Patery, jehož při kličce podrazil gólman Libor Kašík. „Jak říkali kluci v kabině: To byl gól, který svět neviděl,“ pronesl po výhře 3:2 s úsměvem veterán Patera.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 10. • 15:30
PSG Zlín
PSG Zlín
2:3
ONLINE
26. října
15:30
HC Olomouc
HC Olomouc
Góly

Domácí: 3:59. Okál, 22:22. Marušák

Hosté: 23:39. Marosz, 30:18. Dlouhý, 65:00. Patera

Sestavy

Domácí: Kašík (Hromada) – Kotvan, Marušák, Urbanec, Řezníček, Matějíček, Žižka, Horák – Köhler, Leška, Okál – Říčka, Vlach, Balaštík – Veselý, Holík, Ondráček – Čech, Hladiš, Sedláček.

Hosté: Vošvrda (Trvaj) – Vyrůbalík, Majeský, Staněk, Houdek, Ondrušek, Rašner, Škůrek – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Jergl – Laš, Herman, Hrňa – Dlouhý, Knotek, Kucharczyk.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

5564 diváků

Za šedesát minut čtyři trefy, v nájezdech hned pět. Střelci se ve finiši vyrovnané bitvy činili, i když vítězný střelec Patera do brány vůbec nezamířil. Brankáře Kašíka oklamal blafákem, a pak padnul po jeho zásahu hokejkou. Rozhodčí ukázal rezolutně k bráně: Gól! „Dívali jsme se na video. Měl platit,“ uznal zlínský asistent Juraj Jurík. „Abych se přiznal, tohle pravidlo vůbec neznám,“ podotkl Patera.

Rozhodčí zvolil správně, o tom žádná. „Já jsem si spíš myslel, že se bude nájezd opakovat,“ přiznal Paterův parťák Rostislav Marosz. Na tuhle variantu rozsudku vůbec nemuselo dojít, kdyby Zlín udržel laťku z první třetiny. Tu ovládl stejně jako ve třetím kole na Hané. Jenže pak opět ubral plyn a vedení ztratil. A k tomu navíc křídelníka Zdeňka Okála, autora první branky. Ten si poranil koleno a odkulhal ze stadionu. „Snad to bude jen naražené,“ doufal Jurík.

Rozhodující gól, který nebyl! Paterovi uznali rozhodčí technický nájezd
Video se připravuje ...

Paterův „gól negól“ nebyl jedinou kuriozitou duelu, v němž domácí Jaroslav Balaštík neproměnil trestné střílení. Také Maroszova přesilovková trefa měla svá specifika. Sudí ji uznali až po třech minutách hry, když požádali o pomoc videorozhodčího. Ten potvrdil, že se puk odrazil od horní tyčky. Čas se tak vracel. „Věděl jsem, že to prolítlo někde kolem víka, ale nebyl jsem si jistý, jestli to byl gól. Kluci říkali, že určitě jo,“ popisoval Marosz, jenž v závěru bravurně proměnil i nájezd. „Věděl jsem, že bude Káša (Kašík) vytahovat hůl. Tak jsem si to posunul do strany a dal to nahoru,“ vyprávěl olomoucký střelec.

Gólman Kašík byl smolařem koncovky, nechytil ani jeden nájezd. „Vyšlo nám to. Na tři góly by se mělo vyhrát,“ culil se Marosz. Zato zlínský brankář neměl na fórky náladu. V rozhovoru se oprostil od souvětí, zklamání z něj sálalo. „Trošku jsem doufal, že rozhodčí Paterův nájezd neuzná,“ přál si marně. „Chtěl jsem mu to vypíchnout, ale on si puk dobře posunul a přepadl přes moji hokejku. Mě ale nejvíc mrzí ztracené body. Byli jsme lepší,“ povzdechl si Kašík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud