Pavel Bárta
26. října 2014 • 20:20

Duda po vítězném derby s Plzní: Razým musí znát moje jméno!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná nádhera, zato urputný boj, v němž vynikali nejudatnější válečníci a obranáři, málo gólů, a když, tak špinavé a od hráčů, kteří se neváhají umazat. Karlovarský kapitán Radek Duda obstaral nakonec vítěznou trefu v oslabení koncem první třetiny, kdy propálil clonícího beka i Lukáše Mensatora v plzeňské brance. Taky Ryan Hollweg se na opačné straně věnoval hlavně hře a tečí z chumlu dával na 2:1. Tak skončilo i západočeské derby.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 10. • 15:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
2:1
ONLINE
26. října
15:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 02:41. Radim Hruška, 19:00. Duda

Hosté: 23:29. Hollweg

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – Harant, Sičák, Redlihs, Jan Tomeček, Deyl, Šmach, Dvořák – Vachovec, Kverka, Duda "C" – Heizer, Skuhravý, David Hruška "A" – Pšurný, Balán "A", Vojtěch Tomeček – Štals, Radim Hruška, Koblasa. Trenér: Karej Mlejnek

Hosté: Mensator (21. Machovský) – Kadlec "C", Jeřábek "A", Mozík, Boháč, Kubka, Pulpán, Pavlíček – Ján Sýkora, Lev, Pletka – Balej, Divíšek, Beran – Indrák, Simon, Schleiss – Dvořák, Tomáš Sýkora, Hollweg. Trenér Milan Razým

Rozhodčí

Alexander Pavlovič #14, Roman Svoboda #19 – David Jelínek , Tomáš Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

5683 diváků

„Věděli jsme, že Plzeň má dlouhodobě problémy se střílením gólů, my jich taky moc nedáváme. Chtěli jsme dobře vstoupit do utkání a to se povedlo. Od toho se pak vyvíjel celý zápas, hlídali jsme si náskok a dál to pokračovalo v šachové partii,“ hodnotil kapitán domácích Duda.

Kdo čekal, že se do sebe s Hollwegem pustí jak dvě těžké váhy, musel být zklamán. Ti dva se na ledě potkávali málo, jediný střet měli ve třetí třetině, kdy se americký bourák snažil ve středním pásmu zastavit rozjetého Dudu a přišel přitom o hokejku.

SESTŘIH: 16. kolo extraligy, Karlovy Vary - Plzeň 2:1
Video se připravuje ...

„Klobouk dolů před ním, má moji obrovskou úctu za tu tvrdou práci, kterou odvádí. Já bych ho vždycky chtěl mít v týmu. Celá ta lajna hraje výborně, přináší plno energie na led a vytváří si šance. Oni nebyli horším týmem, ale my jsme byli hladovější,“ ocenil Duda bývalého spoluhráče Hollwega, s nímž ještě v minulé sezoně sdílel plzeňskou kabinu, stejně jako s dalšími hráči posledního soupeře.

Z klubu odcházel s pachutí. A právě to mu v derby dodávalo obrovskou motivaci. „Do smrti budu brát jako obrovskou křivdu, které se na mně (trenér) Razým dopustil. Pokaždé, když proti němu budu hrát, musí znát moje jméno, usínat s tím, aby se mu o mně zdálo,“ řekl deníku Sport po zápase. „Věřím, že pánbůh nahoře vám vždycky přidá. Dneska byl ten gól vítěznej a on si ho bude hodně dlouho pamatovat,“ dodal.

Rozhovor s Radkem Dudou si přečtěte v pondělním deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud