15. listopadu 2014 • 15:40

Amok! Čajánek rozštípal hokejku, Francouz si ho podal na Twitteru

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligový zápas mezi prvním Litvínovem a posledním Zlínem měl pořádný náboj. Padlo jedenáct branek a překvapivě zvítězil mistrovský Zlín, kterému se v letošní sezoně zatím vůbec nedaří. Vyhrocený duel provázely i divoké emoce. Při vyloučení rozsekal kapitán domácích Petr Čajánek hokejku, litvínovští hráči zase na led hodili láhev s vodou a vysloužili si dva osobní tresty. Čajánkův výbuch okomentoval na Twitteru i litvínovský brankář Pavel Francouz.



Hodně emotivní zápas. I tak by se dal nazvat duel mezi Zlínem a Litvínovem, který nabídl nejen spoustu gólů, ale také mnoho tvrdých hitů a faulů. Za stavu 3:1 pro domácí byl za hru vysokou holí poslán na trestnou lavici zlínský kapitán Petr Čajánek. Toho vyloučení naštvalo tolik, že na trestné rozmlátil svou hokejku na několik kousků.

Petr Čajánek neudržel nervy a na trestné rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Za toto gesto si ho druhý den vychutnal na Twitteru litvínovský brankář Pavel Francouz. "Viděl včera někdo amok Petra Čajánka? Tak asi takhle vypadá striktní dodržování pravidel v praxi," napsal na sociální síť a připomněl tak nová pravidla, která řeší právě podobné reakce na verdikt sudích.

"Tebe to ve Zlíně překvapuje?? Buď se tam někdo válí po ledě, když simulujou nebo někdo brečí u rozhodčích...," reagoval na Francouzův tweet Tomáš Vošvrda, brankář olomouckých hokejistů.

Sudí? Ostuda a nehoráznost, tvrdí Litvínov

Jenže hokejisté Litvínova se taky nechovali zrovna vzorně a nechali se vytočit výroky rozhodčích. Podle fanoušků přiletěla z hostující lavičky ve vyhrocené třetí třetině lahev s vodou na led, za nesportovní chování dostali navíc osobní tresty Karel Kubát a kapitán Martin Ručinský.

Litvínovští, kteří přišli v poslední části o třígólový náskok, byli po zápase na sudí hodně rozzlobení. "V hokeji se pohybuji dlouho, ale to, co se tu dnes dělo, považuji za ostudu a nehoráznost českého hokeje," rozčiloval se po utkání asistent trenéra Miloslav Hořava.

Přesné momenty, kdy podle něj rozhodčí chybovali, však odmítl sdělit. "Dál už nic neřeknu, nechci dostat pokutu," dodal. Zlínští si však radost z nečekané výhry zkazit nenechali. "Litvínov byl v pohodě, ale závěr trochu nezvládl. Hráči byli nervózní a podráždění," shrnul střelec třetího zlínského gólu Robert Říčka.

Původní výklad Nové pravidlo Nový výklad
Pokud hráč na ledě bouchá do hrazení holí či jiným předmětem, uloží se mu osobní trest. 116 i. Napadání rozhodčích

Menší trest
1. Se uloží hráči, který udeří do ochranného skla na protest rozhodnutí rozhodčího
2. Se uloží hráči, který udeří do mantinelu na protest rozhodnutí rozhodčího

SESTŘIH: 20. kolo, Zlín - Litvínov PP 6:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud