Jakub Hlaváč
14. prosince 2014 • 21:13

Lajdácká Sparta! Jako pokutu zaplatí fanouškům za výjezd do Varů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naštvaní na sebe sami jeli v neděli sparťanští hokejisté z Karlových Varů. Místo tří bodů dostali pokuty. Za lajdácký způsob, jakým přišli o vedení 3:1. Za prohru 3:5. Vedení týmu už nemíní přecházet stále se opakující výpadky v koncentraci.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 12. • 17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
6:4
ONLINE
14. prosince
17:30
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 05:47. Vantuch, 08:58. Frühauf, 20:17. Knotek, 23:40. Tvrdík, 35:40. Šimánek, 52:05. Červený

Hosté: 20:23. Tybor, 37:36. Čáslava, 41:37. Benák, 47:32. Nahodil

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Frühauf, Vydarený, Slovák, Vašíček, Pláněk, Mikuš, Dietz – Knotek, Mertl, Šimánek „C“ – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Nedvídek, Tvrdík, Červený – Beránek, Troliga, Vantuch. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Kristan (Halász) – Gregorc, Čáslava „C“, Benák, Havlík, Píša, Zdráhal, Korím – Sýkora, Zohorna, Marcinko – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Kaut, Starý – Kňazev, Moučka, Půhoný – Poulíček. Trenér: Zdeněk Venera.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Brejcha, Suchánek.

Stadion

Zimní stadion v Hradci Králové

Návštěva

6890 (vyprodáno) diváků

Z posledních šesti duelů se to Pražanům přihodilo čtyřikrát – vedli o dvě branky, a přesto dokázali náskok probendit. V Litvínově, Karlových Varech a doma proti Plzni je to stálo vítězství. V Hradci Králové ho vybojovali, ovšem až v prodloužení.

Nedělní představení v lázeňském městě už však bylo pro klubové vedení přílišnou bohorovností. Vždyť svěřenci kouče Josefa Jandače využili zdvojené vyloučení Radka Dudy za vysokou hůl ke změně stavu z 1:1 na 3:1.

Ve 32. minutě tak mělo být hotovo, o výsledku rozhodnuto. Jenže nestalo se tak. Ještě při končícím trestu domácího kapitána ujel do samostatného úniku David Hruška – 2:3. Další chyba v obraně, z ní pramenící trestné střílení Stanislava Balána – 3:3. A trefa Vladimíra Sičáka před druhou pauzou – 3:4.

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, Karlovy Vary - Sparta Praha 5:3
Video se připravuje ...

Třetí část už byla jen kosmetikou. „Je naprosto nepřijatelné, abychom podobným způsobem ztráceli zápasy. Stalo se nám to v poslední době několikrát a vyvrcholilo to utkáním v Karlových Varech, kdy vinou naší lajdáckosti a laxnosti dokonce inkasujeme v naší přesilovce,“ zlobil se Patrik Martinec, sportovní manažer klubu.

A okamžitě vyvodil důsledky. „Kompletní A-tým zaplatí pokutu, ze které budou uhrazeny veškeré náklady našeho FanClubu na výjezd do Karlových Varů. Mrzí mě, že mužstvo parádně odehraje utkání například proti suverénnímu Třinci nebo v Brně, a potom tyto výsledky devalvuje podobnými výpadky,“ vysvětloval.

Nyní bude mít čas se svým souborem na stále se opakujícím problému zapracovat. Další ligový duel je v plánu až 26. prosince.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud