25. ledna 2015 • 20:57

Forman pěstmi mírnil bolest Sparty. V bitce uzemnil Vašíčka

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemají se rádi, pravidelně si to dokazují. Sparťanský hokejista Miroslav Forman a hradecký obránce Jiří Vašíček. I v neděli sundali rukavice. A byla to jasná záležitost, výhru bral mladý borec v dresu Pražanů. To zápas slavil zkušený zadák, fyzickou bolest přehlušila euforie z výsledku 5:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 1. • 17:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
0:5
ONLINE
25. ledna
17:00
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí:

Hosté: 00:32. Šimánek, 24:14. Mertl, 41:45. Tvrdík, 53:55. Mertl, 55:25. Vydarený

Sestavy

Domácí: Novotný (Lukáš) – Eminger, Polášek, Ďaloga, Mikuš, Piskáček, Barinka (A), Hrbas – Réway, Hlinka (A), Klimek – Kumstát, Černoch, Rolinek (C) – Forman, Buchtele, Sabolič – Procházka, Volek, Dvořáček – Bahenský. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Kacetl (Kantor) – Piegl, Vydarený, Jank, Plášil, Pláněk, Vašíček, Nedvídek – Kudrna, Mertl, Šimánek (C) – Dej, Knotek, Kukumberg – Vantuch, Troliga, Červený – Skokan, Tvrdík, Pospíšil. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Polák, Souček – Brejcha, Suchánek

Stadion

Tipsport arena, Praha

Už si spolu na ledě párkrát zatančili. Miroslav Forman je kladivo v rudém dresu, to on je hlavním ochráncem tamních hvězd. A Jiří Vašíček výzvy k rohovnickému souboji také neodmítá. V extralize už se porval s kdekým.

Neděli si přidá do složky s prohranými souboji. Od začátku rvačky byl v defenzivě, protivník mu tahal dres přes hlavu i s výstrojí. A v samotném závěru mu zasadil ukázkový direkt. Obrovitý zadák se skácel k ledu, deset tisíc fanoušků dostalo alespoň nějaký důvod k oslavám domácích borců.

Miroslav Forman vs Jiří vašíček
Video se připravuje ...

Pro Formana pak měli spoluhráči jen slova chvály. Takhle mu děkoval obránce Marek Ďaloga: „Pro mě to byl náš nejlepší hráč. Zápas se nám absolutně nepovedl, tohle jsme si vůbec nepředstavovali. Ale on suverénně zvedl náladu, udělal to pro tým. Dal nám impulz, moc si toho vážím.“

Pravda, pěstní výměna se strhla v 59. minutě. Výsledek byl dávno rozhodnutý, část z původně desetitisícové návštěvy na cestě domů. Otrávena. Zbytek domácích příznivců však právě tento moment mohl oslavovat.

Nicméně ani tento dílčí úspěch se neobešel bez obětí. Bezprostředně po utkání musel Forman odjet do nemocnice na rentgen s podezřením na zlomeninu ruky. Tak tvrdá byla jeho finální rána.

SESTŘIH: 41. kolo extraligy, Sparta - Hradec Králové 0:5
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud