František Suchan
15. března 2015 • 22:48

Zabalíme maximálně chleba od snídaně, vzkazuje hradecký kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při zápase ukázal, že se nebojí riskovat. A po něm zase správný nadhled na vývoj zřejmě zlomového duelu série se Spartou. Hradecký kouč Peter Draisaitl věděl, proč se soupeř dostal do vedení 3:0 a je krok od semifinále. Ale vyhlásil, že v pondělí se jeho hoši ještě o zdramatizování souboje porvou…



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 18:20
Mountfield HK
Mountfield HK
3:4
ONLINE
15. března
18:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 32:37. Valcourt, 49:27. Kudrna, 57:41. Šimánek

Hosté: 03:50. Kumstát, 13:41. Pilař, 35:25. Hlinka, 47:44. Kumstát

Sestavy

Domácí: Kacetl (Kantor) – Pláněk, Vydarený, Čáp, Jank, Dietz, Vašíček, Smetana – Kudrna, Mertl, Šimánek "C" – Dej, Knotek, Pospíšil – Vantuch, Kukumberg, Červený – Valcourt, Tvrdík, Kopta. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Novotný (Janus) – Ďaloga, Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger – Kumstát, Pech, Rolinek "C" – Réway, Hlinka, Buchtele – Sabolič, Cingel, Vondrka – Forman, Přibyl, Dvořáček – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Hejduk, Hodek – Gebauer, Lederer.

Stadion

FORTUNA aréna, Hradec Králové

Návštěva

6593 diváků

Brankáře odvolal tři minuty před koncem, vycítil, že jeho tým do toho ještě dupne. Předchozí snížení na 2:4 (byť nemělo platit kvůli tomu, že sparťanský brankář Novotný ztratil v mele helmu) dodalo Mountfieldu sílu k závěrečnému náporu a kouč Peter Draisaitl ho podpořil šestým hráčem v poli.

Jenže z toho byl jen jeden zásah a konečný výsledek 3:4 z pohlednu poražených.

„Sparta vždycky dala góly, když potřebovala. Klobouk dolů. Je složité to pak dohánět. Jeden gól by byl OK, ale stahovat dva, tři, to se vám nepovede vždycky,“ konstatoval smířlivě německý trenér.

SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Hradec Králové - Sparta 3:4
Video se připravuje ...

Před třetím dílem série sliboval, že jeho parta bude na protivníky zlá, ovšem na hřišti to tak vypadalo jen chvílemi. Pražané se nenechali vykolejit. „Můžete být zlí, jak chcete, ale nejdřív musíte mít zápas pod kontrolou. Vývoj byl proti tomu, co jsme měli v plánu, museli jsme trochu improvizovat,“ vysvětloval Draisaitl. „My byli na ostřejší hru připravení, jenže začátek utkání byl takový divný. Než jsme se do něčeho dostali, přišly sparťanské přesilovky a spadlo nám to tam a my byli dole.“

I přesto, že Spartu i zmíněná preciznost v početních výhodách dovedla k současnému kritickému stavu 3:0 v sérii, hradecká kabina se do toho hodlá znovu opřít. „Tady nikdo nic nezabalí. Maximálně ráno kus chleba u snídaně,“ rozloučil se Draisaitl tradičním bonmotem.

Hráči Hradce smutní po další prohře nad Spartou
Hráči Hradce smutní po další prohře nad Spartou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud