17. března 2015 • 20:19

SESTŘIHY: Litvínov je krok od postupu, Boleslav zdolala Třinec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínov je krok od postupu do semifinále hokejové extraligy, porazil Pardubice 3:1 a v séri už 3:0 na zápasy. Druhé úterní čtvrtfinále mezi Mladou Boleslaví a Třincem skončilo 5:2 a Středočeši sérii snížili na 1:2.



Jánský sestřelil Pardubice dvěma góly

Do sestavy Pardubic se vrátil po otřesu mozku útočník Cetkovský a místo gólmana Kristana, který chytal v druhém duelu v Litvínově, se vrátil mezi tyče osmnáctiletý Vejmelka. Úvod utkání patřil Litvínovu a ve třetí minutě otevřel skóre při Marcinkově vyloučení Petružálek, který z pravého kruhu prostřelil mladého pardubického gólmana mezi betony.

Další ránu na Vejmelku vyslal Kubát. Defenziva domácích chybovala a Východočeši mohli být rádi, že Hübl při úniku přestřelil a Jánský v další šanci minul. V osmé minutě ale už svou další možnost Jánský proměnil.

Jedinečnou šanci na snížení měl za pět minut pardubický kanonýr Sýkora, ale u levé tyče po Zohornově přihrávce před odkrytou brankou trefil jen ležícího Francouze. Při dalším Marcinkově trestu minul Ručinský. Na konci úvodní části trefil domácí bek Čutta z úhlu jen boční síť.

Gólu, teprve druhého v sérii, se Pardubice dočkaly ve 25. minutě, kdy se dostal k puku před litvínovskou brankou Sýkora a ránou k levé tyči nedal Francouzovi šanci. Domácí se snažili tlačit za vyrovnáním a Severočeši hrozili z brejků.

Odolali při trestu kapitána Trávníčka, který pak mohl ve 35. minutě po kombinaci Petružálka a Gerháta zvýšit. To se povedlo vzápětí Jánskému, který při Gašparovičově vyloučení projel lehce za obranu a překonal Vejmelku blafákem do bekhendu mezi betony. Litvínov se ještě v závěru druhé části ubránil při Kubátově trestu.

Pardubice se v závěrečné části marně snažily dostat do tlaku, protože Litvínov pozorně bránil a dovolil soupeři minimum šancí. V ojedinělé byl Zohorna, ale Francouz jeho pokus kryl. Na druhé straně zahrozil z brejku Petružálek.

Naději na zvrat nevykřesali domácí ani v 53. minutě při Kubátově vyloučení, kdy po Sýkorově ráně zasáhl Francouz betonem i proti dorážejícímu Zdráhalovi. Litvínovská opora vykryla i Radilův pokus z úhlu. Hosté si v závěru náskok bez problémů pohlídali.

SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Pardubice - Litvínov 1:3
Video se připravuje ...

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. P. Sýkora (Cetkovský) - 3. Petružálek (R. Hanzl, Kubát), 8. Jánský (Hübl, T. Pavelka), 36. Jánský (Kubát, Francouz). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 8365. Stav série: 0:3.

Pardubice: Vejmelka - J. Zdráhal, Čáslava, Kolafa, Čutta, Benák, Havlík, Ščotka - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Gašparovič, Marcinko, Tybor - Radil, Nahodil, Starý - Moučka, Venkrbec, Poulíček. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 3. • 17:20
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
1:3
ONLINE
17. března
17:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 23:54. Sýkora

Hosté: 02:53. Petružálek, 07:42. Jánský, 35:33. Jánský

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Kristan) – Zdráhal, Čáslava, Kolafa, Čutta, Benák, Havlík, Ščotka – Sýkora, Zohorna, Cetkovský – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Radil, Nahodil, Starý – Poulíček, Venkrbec, Moučka – Voženílek.

Hosté: Francouz (Petrásek) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Štindl, Sklenička, Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík.

Rozhodčí

Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Tipsport arena

ONLINE: Pardubice - Litvínov (17:20)


Boleslav zaskočila Třinec pěti góly

Oceláři oproti předešlým zápasům nasadili do hry obránce Kleslu a útočníky Polanského s Adamským. I s trojicí klíčových hráčů se však v úvodu dostali pod velký tlak domácích. Brankář Hrubec byl od první minuty v permanenci, ale svůj tým podržel. Zlikvidoval i samostatný nájezd Hyky.

V 6. minutě však byl vyloučen Ružička a obránce Robar zajistil střelou od modré čáry vedení. Další přesilovku Středočeši nevyužili a ve 12. minutě poprvé vážněji zahrozil Třinec, přečíslení tři na jednoho však skončilo u gólmana Růžičky.

Hosté pak byli výrazně nebezpečnější, nedařilo se jim ale v koncovce, což dokumentoval i v přesilovce osamocený Plíhal. Mladá Boleslav ale nápor soupeře přestála a na začátku druhé třetiny opět převzala aktivitu. Klimenta ještě trefil tyč, ve 27. minutě však Bárta překonal Hrubce podruhé.

V polovině zápasu mohl snížit Hrňa, Růžička však nájezd nejlepšího střelce základní části vyrazil. Ve 32. minutě se už Ocelářům podařilo snížit, individuální akcí se prosadil Cienciala. O tři minuty později bylo vyrovnáno, když na konci vzorové spolupráce první formace Slezanů byl Hrňa. Růžička byl bez šance zasáhnout.

Domácí ale ztráta vedení nepoložila a podařilo se jim přidat třetí gól. Hrabalovo vyloučení potrestal pohotově dorážející Bárta. Ve 45. minutě měl možnost vyrovnat Ružička, ale mladoboleslavského gólmana nepřekonal. Prosadili se tak opět domácí, Roth fauloval Látala v šanci a rozhodčí nařídili trestné střílení, který útočník Bruslařského klubu bezpečně proměnil. Látal tak gólově oslavil dnešní 27. narozeniny.

Třinec se snažil duel zdramatizovat, ale v 56. minutě měl na hokejce rozhodnutí Mikulík. Hrubec však jeho šanci zlikvidoval. Vzápětí byl navíc Mikulík vyloučen a hosté se rozhodli riskovat bez brankáře. Klimenta rychle upravil na konečných 5:2.

SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Mladá Boleslav - Třinec 5:2
Video se připravuje ...

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Robar (Mikulík, Klimenta), 27. Bárta (Robar, Ovčačík), 38. Bárta (L. Pabiška, Pacovský), 52. M. Látal z trest. střílení, 57. Klimenta (Broš, Kočí) - 32. Cienciala (Matuš, Rákos), 35. Hrňa (Klepiš, Ružička). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Hrabal, od 57. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kovařčík, Plíhal, Žejdl - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 3. • 17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
5:2
ONLINE
17. března
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 06:22. Robar, 26:21. Bárta, 37:55. Bárta, 51:33. Látal, 56:25. Klimenta

Hosté: 31:54. Cienciala, 34:37. Hrňa

Sestavy

Domácí: Růžička M. (Rittich) – Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, Čermák – Klimenta, Broš, Látal – Bárta, Výborný, Pacovský – Lenc, Musil, Hyka – Pabiška, Kašpařík, Mikulík

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, Doudera, Foltýn, Hrabal – Hrňa, Klepiš, Růžička Š. – Dravecký, Polanský, Adamský – Kovařčík, Plíhal, Žejdl – Cienciala, Matuš, Rákos

Rozhodčí

Šindler, Hejduk – Brejcha, Suchánek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4 200 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Mladá Boleslav - Třinec (17:30)

Jánský slaví svůj druhý gól večera
Jánský slaví svůj druhý gól večera

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud