18. března 2015 • 04:58

SUPER zákrok! Francouz vychytal hokejkou kanonýra Sýkoru

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je velkou překážkou pro pardubické hokejisty. Brankář Litvínova Pavel Francouz ve třech čtvrtfinálových zápasech hokejové extraligy inkasoval jen dva góly a i díky němu jeho tým v sérii vede 3:0 na zápasy. V posledním utkání (3:1) se blýskl třemi skvělými zákroky, v obrovské šanci vychytal i střelce Petra Sýkoru.



Běžela 13. minuta a suverénní Litvínov už vedl 2:0, sebevědomí mu ale mohl nahlodat kanonýr Sýkora, který se zjevil před zcela odkrytou brankou. Vstřelení kontaktního gólu mu ale překazila Francouzova hokejka.

MOMENT: Pavel Francouz předvedl parádní zákrok hokejkou
Video se připravuje ...

„S emocemi to trochu zahýbalo, byla to tutová šance, kterou chtělo proměnit, to se nám nepovedlo. Musíme si ale vytvořit další šance,“ řekl po první přestávce pro Českou televizi pardubický Tomáš Zohorna. „Sýkora měl zachovat chladnější hlavu, ale byl to parádní zákrok,“ poznamenal expert ČT Martin Hosták.

Do další šance se Sýkora dostal po přestávce a už ji proměnil. Po zaváhání litvínovské obrany se zjevil před Francouzem a tentokrát ho nekompromisně propálil. „Chtěl jsem hned vystřelit, ani jsem nevěděl, kde brankář stojí,“ přiznal Sýkora.

MOMENT: Pavel Francouz v zápase proti Pardubicím
Video se připravuje ...

To ale bylo poprvé a naposledy, kdy Francouz ve třetím čtvrtfinále kapituloval. V závěru druhé části napravil i vlastní chybu při rozehrávce, po které do odkryté svatyně pálil Tybor, brankář Vervy se ale včas stihl vrátit. V závěrečném tlaku Pardubic pak fantasticky pravým betonem vyrazil dorážku Zdráhala.

„Podali jsme abnormálně dobrý výkon, trochu mi to připomínalo první zápas u nás doma v Litvínově. Kdybychom jim nenabídli po naší chybě šanci na vstřelení gólu na 2:1, tak by to možná bylo 3:0,“ zhodnotil Francouz, který si v utkání připsal i asistenci na třetí gól, který vstřelil Jánský. „Ani nevím, jestli jsem někomu nahrál nebo to vyrazil. To je náhoda. Potom Karel Kubát nádherně našel Petera Jánského a ten dal ještě krásnější gól,“ popsal Francouz.

Litvínov tak sahá po postupu do semifinále, kde nebyl od roku 2000. Poslední krok může udělat už dnes (18:00). „Láká nás to, protože bychom mohli i ušetřit nějaké síly do dalších bojů. Ale víme, že poslední krok je nejtěžší a vedení 3:0 nic neznamená,“ dodal 24letý brankář.

SESTŘIH: 3. čtvrtfinále play off, Pardubice - Litvínov 1:3
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 3. • 17:20
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
1:3
ONLINE
17. března
17:20
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 23:54. Sýkora

Hosté: 02:53. Petružálek, 07:42. Jánský, 35:33. Jánský

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Kristan) – Zdráhal, Čáslava, Kolafa, Čutta, Benák, Havlík, Ščotka – Sýkora, Zohorna, Cetkovský – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Radil, Nahodil, Starý – Poulíček, Venkrbec, Moučka – Voženílek.

Hosté: Francouz (Petrásek) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Štindl, Sklenička, Kokeš – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík.

Rozhodčí

Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Tipsport arena

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud