25. března 2015 • 20:45

Slavia na úvod zdolala Chomutov, Olomouc si poradila s Motorem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

1. KOLO BARÁŽE O EXTRALIGU | V úvodním kole baráže o extraligu si hokejisté Olomouce poradili s Českými Budějovicemi, když zvítězili 4:2. Výhru slaví i Slavia, která zdolala Chomutov těsně 2:1.



Slavii podržel Furch

Hokejisté Slavie porazili v 1. kole baráže o extraligu po tuhém boji Chomutov 2:1. Oba góly vstřelili Pražané v početní výhodě, postarali se o ně bek David Štich a útočník Jakub Sklenář, v závěru snížil Antonín Dušek.

V nepříliš pohledném duelu měli zpočátku navrch domácí, jimž však v páté minutě ujel ve vlastním oslabení Hovorka. Furch ale jeho nájezd zlikvidoval.

Ve 13. minutě měl Chomutov k dispozici 88 vteřin přesilovky pět na tři, v níž Furch vychytal Ruttu, vzápětí za zády svého gólmana zachránil Šulc, ale poslal kotouč do hlediště.

SESTŘIH: Baráž - 1.kolo - Slavia - Chomutov 2:1
Video se připravuje ...

Ještě tak prodloužil dvojnásobné oslabení Slavie, jenže Chomutov hrál záhy v šesti, navíc pár vteřin na to fauloval Toman a bylo po výhodě. Čtyři na tři hrála posléze naopak Slavia. Kopřiva sice vychytal Šenkeříka, ale v závěru této herní situace napálil odražený puk Štich a strážce chomutovské branky neměl šanci zasáhnout.

Ve druhém dějství se obraz hry výrazně změnil a hrálo se především před Furchem. Toho hned dvakrát zachránila branková konstrukce za jeho zády, když tyč trefil před polovinou zápasu povedenou ranou Vladimír Růžička a ve 33. minutě po bekhendovém zakončení v přesilovce i Rutta. Na druhé straně spálil v početní výhodě dobrou šanci Vlasák.

V úvodu třetí třetiny sehrál Chomutov mimořádně špatně další dvojnásobnou přesilovku, když za více než dvě minuty nedokázal Furcha výrazněji vůbec ohrozit. Slavia se uklidnila přesilovkovým gólem tečujícího Sklenáře v 53. minutě.

V závěru slávisté promarnili dvě minuty v pěti proti třem, ale mrzet je to nemuselo, přestože hosty přiblížil na dostřel Dušek. Power play už ale další změnu stavu nepřinesla.

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 3. • 18:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
2:1
ONLINE
25. března
18:00
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 16:10. Štich, 52:20. Sklenář

Hosté: 58:53. Dušek

Sestavy

Domácí: Furch (Svoboda) – Knot, Valach, Drahorád, Šulc, A. Růžička, Šenkeřík, Kolařík – Babka, Čermák, Tomica, T. Doležal, Andres, Bednář (C), Vlasák, Sklenář, J. Doležal, Holec, Pletka, Stránský

Hosté: Kopřiva (Hanuljak) – Toman, Rýgl, Šulák, Drtina, Skinner, Bartejs, Rutta, Koma – Račuk, Kämpf, Sinisalo, Hovorka, Dušek, Šagát, L. Květoň, D. Květoň, Gajovský, Chlouba, V. Růžička, Kaše

Rozhodčí

Lacina, Pavlovič – Komárek, Ondráček

Stadion

ZS Eden

Návštěva

3430 diváků

MOMENT: Václav Pletka byl po nárazu u pěkné akce Slavie
Video se připravuje ...


Hanáci rozhodli ve třetí třetině

Hokejisté Olomouce vstoupili vítězně do baráže o extraligu. V 1. kole porazili prvoligové České Budějovice 4:2, když o své výhře rozhodli ve třetí třetině. Dvěma góly se na tříbodovém zisku Hanáků podílel útočník Jan Knotek.

Domácím se vydařil vstup do utkání, v 5. minutě našel Jaroměřský mezi kruhy Mataie, který zvládl i koncovku a Kohouti vedli 1:0. Další šanci měl Dlouhý, ale trefil jen boční síť.

Vyrovnat mohl Švihálek, ale jeho střelu zblokoval Houdek. Pokus Straky poté zlikvidoval brankář Trvaj. V 17. minutě se do šance dostal Kucharczyk, gólman Bláha však byl připravený a poradil si i s dorážejícím Řípou.

SESTŘIH: Baráž - 1.kolo - Olomouc - České Budějovice 4:2
Video se připravuje ...

Druhou část ale začali lépe hosté a Boháč po přečíslení dva na jednoho vyrovnal. Za tři minuty šla ale Olomouc opět do vedení. Buc našel zpoza branky Knotka, který zamířil přesně k tyči. Jihočeši ale rychle odpověděli. V přesilovce tečoval Kuchejda střelu Žovince a bylo to 2:2.

Extraligový tým se mohl dostat zpět do vedení v přesilové hře pět na tři, České Budějovice se však 77 sekund ve třech ubránily. Ve 35. minutě byl sám před Bláhou Pekr, ale trefil přesně doprostřed hrudi brankáře Motoru. Při Paterově vyloučení byl v permanenci Trvaj, ale do vedení se hosté nedostali.

Rozhodující moment zápasu přišel v 53. minutě, kdy Řípova střela přes obránce překvapila Bláhu a Olomouc se dostala opět do vedení. O necelé dvě minuty později tečoval Škůrkovu střelu Knotek a dvoubrankový náskok již domácí udrželi až do konce.

MOMENT:Jiří Řípa v zápase proti Českým Budějovicím
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 3. • 18:00
HC Olomouc
HC Olomouc
4:2
ONLINE
25. března
18:00
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
Góly

Domácí: 04:13. Matai, 25:52. Knotek, 52:06. Řípa, 54:15. Knotek

Hosté: 22:46. Boháč, 27:16. Kuchejda

Sestavy

Domácí: Trvaj – Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Jaroměřský, Houdek, Rašner – Laš, Knotek, Buc – Řípa, Marosz, Kucharczyk – Matai, Herman, Pekr – Dlouhý, Patera (C), Jergl.

Hosté: Bláha – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Růžička, Semrád, Škopek – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka (C), Boháč – Bárta, Rob, Přibyl – Marek, Trummer, Pašek – Švec

Rozhodčí

Hribik, Šír – Barvíř, Blümel

Stadion

Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst.

Návštěva

3552 diváků

TABULKA PO 1. KOLE
1. Olomouc 1 1 0 0 0 4:2 3
2. Slavia Praha 1 1 0 0 0 2:1 3
3. Chomutov 1 0 0 0 1 1:2 0
4. České Budějovice 1 0 0 0 1 2:4 0

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud