Jakub Hlaváč
26. června 2015 • 10:49

Sparta dřela i relaxovala. Pražané strávili týden na soustředění na Vysočině

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stmelit partu, nabrat svaly. Vypnout každodenní stereotyp. Hokejisté Sparty mají za sebou soustředění na Vysočině, kde strávili uplynulý pracovní týden. V resortu Svatá Kateřina tvrdě dřeli, ale zároveň relaxovali, dověděli se tam i o stěhování do O2 Areny. A věří, že se jim to brzy vrátí.



Absolutní klid. Občas dokonce zákaz dětí. K obci Počátky se jezdí do bývalého rehabilitačního zařízení pro mladistvé především za odpočinkem. Teď ovšem zaběhlé pořádky narušila parta hokejistů. A že o ní bylo slyšet.

„O kilo?“ hecuje se zápas ve stolním tenise. „To byste si hoši na to museli vzít hypotéku…“ Do toho smích Lukáše Pecha, středobodu všech vtípků a srandiček. Sázky ostatně jedou pořád, pořád musí být o co hrát.

Takže po obědě se na antukovém kurtu rozjede trojhra. Na jedné straně vedoucí mužstva a bývalý obránce Pavel Šrek, na druhé maséři a kustodi Josef Toma s Hynkem Svobodou. Líté souboje na fotbalovém hřišti jsou samozřejmostí.

„Je to tady o trénování, ale i o hrách. Chceme, aby se kluci dali ještě více dohromady, aby se navzájem zase o něco víc poznali,“ vysvětloval Josef Jandač, hlavní kouč týmu. Kondiční přípravu svěřil do rukou Martina Iterského, ale vše bedlivě kontroluje.

Posily Sparty porovnávají: Jak se trénuje v KHL a u nás?
Video se připravuje ...
 

Program je jasně stanovený. V půl osmé ráno se začíná snídaní, od devíti už se celé parta chystá na první fázi tréninkového procesu. Lehké rozběhání a následně intervalové cvičení v místních dvou tělocvičnách, které povětšinou patří meditacím či józe.

Teď tomu tak rozhodně nebylo. Ocelové kotouče sevřené v náručí, pytle naplněné vodou nad hlavou či skoky přes překážky. Hodně intenzivní čtyřicetiminutovka mění suchá trika v mokrá, muži ve službách rudého „S“ vytáčejí svůj tep prudce nahoru.

„Pro mě je to po letech v KHL zase něco nového,“ usmíval se útočník Tomáš Netík skupinové seanci při posilování. „Připravoval jsem se individuálně, sešli jsme se s ostatními vlastně až na ledě. Chvílemi ta samota už byla na palici,“ přiznávala nová akvizice sparťanského ofenzivy.

Nabízela i srovnání modelů. V tom kolektivním je největším plusem právě zábava, možnost se vyhecovat po boku ostatních. V programu individuálním zase všechno připravíte přesně na míru, všechny cviky sedí vašim potřebám.

Částečné kompenzace jsou samozřejmě nutné i v tradiční extraligové šabloně. Například obránce Michal Barinka ráno své parťáky opouští a vyráží na padesáti kilometrovou tůru na horském kole, protože nemůže běhat.

Ano běhání, to je samozřejmě vrchol všeho. Jelikož Svatá Kateřina nabízí i velmi solidní kopce, právě na nich dopolední zábava končí. Tři rychlé přeskoky překážek a ostrý start. To je finální bonus pro všechny.

„Máme tu opravdu všechno, jenom to počasí by mohlo být trochu teplejší,“ přál si sportovní manažer Patrik Martinec. Vzápětí jde představit chloubu resortu – rozlehlé wellness. Masážní stoly, sauny, páry, na přání i bahenní lázeň.

„Hosté k nám jezdí vypnout a my jim to umožňujeme,“ hrdě prohlašoval Martin Pavlíček, provozní ředitel areálu. Své hokejové hosty chválil za slušnost a vychovanost. „Věříme, že jim návštěva na horském vzduchu pomůže a třeba i díky tomu dosáhnou na vrchol,“ usmál se.

Za ním už se končilo s obědem, který byl v podobě teplého bufetu a šlo se odpočívat před odpolední fází. Ta byla herní, takže opět řádně vyšponovaná. Den pak končil druhou večeří, která se podávala o deváté.

Závěr krátkého kempu pak obstaralo grilování, u kterého byla tolerována i lehká odchylka od životosprávy. Do konce dřiny na suchu zbývá Spartě týden, na ledě se pak tým sejde 27. července a 28. srpna si v rámci Ligy mistrů poprvé vyzkouší led O2 Areny.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud