16. září 2015 • 10:24

Červenka „vzal“ Kämpfovi 10: Je starší, musel jsem mu ji přenechat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fráze mládí vpřed neplatí úplně vždycky, příkladem je hokejová šatna. Přesvědčil se o tom i nadějný útočník Chomutova David Kämpf, který dosud hrál v dresu s číslem 10. Musel ho však přenechat zvučné posile Romanu Červenkovi.



„Je starší, tak jsem mu ji musel přenechat. Dobrovolně, nedobrovolně, tak mi to bylo řečeno, a tak to je. Bohužel já s tím nic neudělám,“ popsal s úsměvem Kämpf. K žádné diskuzi s Červenkou ani nedošli, změnu čísel rozhodli kustodi.

20letý útočník by si desítku nejradši nechal, protože už s ní hraje od mládežnických kategorií. Nově si tak bude muset zvyknout na jedenáctku. „Už jsem s ní hrál, když jsem byl úplně malý, takže nebude těžké si na ní zvyknout.“

Zatímco pro fanoušky byl Červenkův příchod velkým překvapením, protože chtěl do NHL, případně do jedné z evropských lig ve Švýcarsku, Finsku či Švédsku, v chomutovské kabině se o této posile pár dnů mluvilo. „Už se o tom spekulovalo, takže mě to ani moc nepřekvapilo,“ přiznal účastník posledních dvou juniorských šampionátů.

Piráti tak do svých řad získali velmi kvalitního hokejistu, který se výrazně prosadil i v KHL, navíc má titul mistra světa z roku 2010. „Je to velmi dobrý hráč, bude pro nás velkým přínosem,“ dodal Kämpf.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud