16. března 2016 • 04:57

Festival bitek v Hradci! Ataky na brankáře spustily řežby

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned první zápas ukázal, že se čtvrtfinálová série mezi hokejisty Hradce Králové a Mladou Boleslaví neponese v přátelském duchu. Po vážném zranění kapitána Středočechů Davida Výborného se napjatá atmosféra přenesla i do druhého vzájemného duelu, který včera vyhrál boleslavský tým 4:3. Diváci viděli hned tři pořádné bitky.



Tahle série ještě bude hráče bolet. Předzvěstí není jen vyrovnaný stav 1:1 na zápasy, ale také nevyřízené účty. V prvním utkání zranil Bedřich Köhler mladoboleslavského kapitána Davida Výborného . Faulem mu přetrhal vazy v koleni a tím předčasně ukončil kariéru hráče s výjimečnou kariérou. Sám dostal trest na čtyři zápasy, v hráčích samotných ale zanechal pachuť.

Na ledě to totiž hned v dalším utkání jiskřilo, mezi hráči se strhly hned tři bitky. „Bude to ještě boj, k vidění je hromada šarvátek, je to zkrátka play off, to k tomu patří. Asi to bude dlouhé,“ tuší hradecký kouč Vladimír Kýhos.

Jeho svěřenci však v důrazné hře nepřestali ani v druhém utkání. Všechny tři bitky se totiž strhly poté, co domácí hráči atakovali brankáře Davida Ritticha.

V Hradci se to mlelo! Hráči se servali v hromadné bitce
Video se připravuje ...

Toho v jednom případě okamžitě jel bránit Radan Lenc, i když bitku s hradeckým Lukášem Vantuchem prohrál. „Já jsem jel pro puk a trefil mě hokejkou někam do kolena, píchlo mi v něm a úplně se mi podlomilo. Fyzioterapeut říkal, že jediné vysvětlení je, že mi trefil nerv. Dva dny mě řezali a kluci poznali, že se jich nemusí bát a jdou i do těchto větších hráčů a to je jenom dobře,“ potěšilo brankáře Ritticha.

I ten je ze ztráty kapitána rozmrzelý. "David (Výborný) je velká legenda českého hokeje a i pro nás je to ikona. Chtěli jsme vyhrát pro něj," vysvětlil po utkání Rittich. "Kluci do toho dali všechno, i když byli oslabení o dva hráče," potěšila pak výhra kouče Boleslavi Františka Výborného. Hráče nyní čeká dvoudenní pauza, poté se série za stavu 1:1 přesune do Mladé Boleslavi.

Lenc chtěl pomstít brankáře, ale Vantuch ho vysvlékl z dresu
Video se připravuje ...

Jaroslav Kudrna odstartoval další bitku! Rval se i Klepiš
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (2.zápas): HC Mountfield HK - BK Mladá Boleslav 3:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

Hokejisté Hradce a Boleslavi v hromadné bitce
Hokejisté Hradce a Boleslavi v hromadné bitce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud