18. dubna 2016 • 09:20

Klimek ve finále dohrál. Disciplinární komise mu dala trest na 5 utkání

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanský útočník Lukáš Klimek už ve finále play off hokejové extraligy proti Liberci nenastoupí. Za kopnutí obránce Lukáše Dernera v pátečním druhém finálovém duelu jej dnes disciplinární komise potrestala zákazem startu v pěti zápasech.



Devětadvacetiletý Klimek má za trest ve hře automaticky zastavenou činnost na jedno utkání, takže celkově nesmí hrát šest duelů. Suspendace se mu tak přenese i do příští extraligové sezony. Série o titul pokračuje za stavu 1:1 na zápasy dnes v Praze.

Klimek v 36. minutě pátečního utkání mezi kruhy před brankovištěm Liberce upadl ve strkanici s Tomášem Mojžíšem a nožem brusle následně kopl Dernera do kolena.

Liberec - Sparta: Klimek dohrál! Sparťanský útočník zbytečně oslabil svůj tým
Video se připravuje ...

"V pozici vleže vykopl levou nohu a ostřím brusle zasáhl protihráče nad levým kolenem. Při způsobu, jakým byl zákrok veden, si hráč musel být vědom, že v případě zásahu mimo chrániče může dojít i k vážnému zranění protihráče," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise extraligy Karel Holý.

Podle disciplinárního řádu patří kopnutí mezi nejpřísněji postihované fauly s tresty mezi pěti až deseti zápasy. Při stanovení výše trestu na spodní hranici této sazby přihlédl předseda komise k tomu, že Klimek nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a libereckého protihráče svým zákrokem nezranil.

S rozhodnutím určitě nebude moc spokojený trenér pražského týmu Josef Jandač . Ten v pondělním vydání deníku Sport uvedl, že by mu přišlo fér potrestat Klimka stopkou na jeden zápas. "V průběhu play off už bylo podobných věcí víc. Ať vezmu Michala Řepíka v sérii s Mladou Boleslaví, seknutí Martina Bakoše do krku Honzy Švrčka. Nebo v semifinále bodnutí Jakuba Jeřábka do břicha Honzy Buchteleho… To všechno se obešlo bez trestu. Tak pevně doufám, že se k tomu může přihlédnout,“ řekl Jandač.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud