18. dubna 2016 • 13:55

Spartě se trest pro Klimka nelíbí. Nespravedlivé, zlobí se Jandač

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět zápasů stop, konec finále, konec sezony pro sparťanského hokejistu Lukáše Klimka vyměřila extraligová disciplinární komise. Pražané jsou před pondělním pokračováním boje o zlato oslabeni a velmi rozhořčeni. Poukazují na fakt, že DK byla v play off doposavad velmi benevolentní.



Sporných zákroků, přehlídnutých faulů i aktů nepřiměřené agrese byla během tuzemských vyřazovacích bojů už celá řada napříč jednotlivými týmy. Zdaleka ne vždy však byly postihovány tak výrazně, jako v případě Lukáše Klimka.

Útočník Pražanů se dopustil kopnutí do protihráče ve druhém pokračování finálové série, atakoval libereckého obránce Lukáše Dernera a inkasoval trest do konce utkání, automatický stop na další zápas a následně ještě dalších pět od předsedy DK pana Karla Holého.

Liberec - Sparta: Klimek dohrál! Sparťanský útočník zbytečně oslabil svůj tým
Video se připravuje ...

Šéf hokejové policie nižší sazbu ani vyměřit nemohl, pokud se kopnutí objeví v zápise u utkání, jsou pravidla pro další postup jasně daná. Problém však Sparta vidí v tom, že některé rozhodčími přehlédnuté zákroky si nevysloužili žádnou dodatečnou pozornost.

Zatím byl letos v play off nejpřísněji potrestán zákrok hradeckého Bedřicha Köhlera na Davida Výborného , kdy faulem na koleno mladoboleslavskému kapitánovi ukončil sezonu a tím pádem i bohatou kariéru. Stál kvůli tomu čtyřikrát.

„V žádném případě neomlouváme zákrok Lukáše Klimka na obránce Dernera, ale v kontextu dalších Disciplinární komisí dodatečně netrestných faulů, nám přijde krajně nespravedlivé vyřazení jednoho z klíčových hráčů z finálové série,“ zlobil se Josef Jandač , trenér Pražanů.

Budoucímu reprezentačnímu kouči navíc vadí i fakt, že Klimek byl před svou reakcí atakován holí obránce Tomáše Mojžíše, který ho při odjezdu ze souboje taktéž kopl, rozhodčí pak vylučovali až za oplácení.

Na svých webových stránkách pak klub uvedl příklady omilostněných zákroků.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud