3. května 2016 • 09:30

Cena iSport.cz od fanoušků? Kometa má ty nejlepší, hlásí Kováčik

Autor: mah, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská Kometa za sebou nemá příliš povedenou sezonu. Jeden z každoročních aspirantů na titul vypadl už v předkole play off s Chomutovem a sezona tak pro něj byla až netradičně krátká. Obránce Komety Josef Kováčik ale z osobního hlediska prožil povedený ročník. S třiceti body byl druhým nejproduktivnějším obráncem základní části a možná i díky tomu získal na galavečeru Hokejista sezony cenu hokejových fanoušků iSport.cz



Jaké máte pocity z ceny, o které rozhodují hokejoví fanoušci?
"Moc příjemné. Máme nejlepší fanoušky v republice a to se znovu potvrdilo. Doufám, že tam za rok zas bude stát někdo od nás."

Věděl jste o hlasování?
"Abych se přiznal, tak téměř vůbec. Až v kabině mi o tom kluci říkali. Je to příjemný pocit a fanouškům našim i ostatním moc děkuji."

Schválně, kolik jste si poslal hlasů?
"Já se přiznám, že nejsem moc internetový typ. Ani bych to snad nezvládl. Je to pouze zásluha fanoušků."

Cena iSport.cz? Největší dík patří fanouškům, těšilo Kováčika
Video se připravuje ...

Ti opět ukázali svoji sílu a početnost.
"Je to velká základna. Máme přes sto tisíc fanoušků. Lidé hokej v Brně mohutně sledují. Víc než jiné sporty. Je to hlavně kvůli nim."

Co byste jim vzkázal?
"Je to pro mě velká radost a jim patří velký dík. Doufám, že je potěšíme už v další sezoně. Když jsem dnes viděl ten pohár, tak jsem začal trochu Liberci závidět. Snad se příště dočkáme my a za rok tady vystoupí náš kapitán."

Jak byste zhodnotil předcházející sezonu?
"Sezona nebyla vůbec dobrá. Začátek jsme chytili, ale pak přišly nějaké problémy. Psychicky jsme to trochu nezvládli. Utápěli jsme se v tom dlouho. Naštěstí jsme se na samotném konci vyhnuli baráži, to bylo hlavní. Ani se mi k tomu více nechce vracet."

Co udělat, aby se takový rok neopakoval? Kometa mohutně posiluje, budete silnější?
"To jsme posilovali i v loňské sezoně a jak to dopadlo. Každý tým v lize je další rok silnější. Extraliga je hrozně vyrovnaná. Musíme začít od základu, makat od prvního zápasu a pak se zlepšení dostaví."

Vy v Brně působíte už několik sezon, jak si noví hráči zvykají na ten tlak, který je v Kometě větší než třeba v dalších týmech extraligy.
"Samozřejmě tlak tam je. To si dobře uvědomujeme úplně všichni. Máme nejlepší fanoušky, zatím si stojím a budu to tvrdit i po konci mé kariéry. Nic lepšího člověk nemůže ani zažít. Samozřejmě když se nedaří, tak fanoušci na nás dokážou být pěkně nazlobení a dají nám to občas najevo. S tím se musíme srovnat. Navíc je často chápeme, obětují klubu opravdu hodně, tak na to mají právo. V tomhle mám před nimi velký obdiv, jakou energii do toho hokeje dávají."

Takže i jako hráči jste jejich zlobu občas chápali?
"Letos to s námi neměli jednoduché, často i nás z toho bolely oči. Měli na to právo a věřím, že za rok jim budeme dělat větší radost. V lize nejsou fanoušci, kteří by si ten velký úspěch zasloužili víc než oni. Musíme to pro ně vybojovat."

Hokejista sezony Červenka: Od Švýcarska očekávám útočný hokej
Video se připravuje ...

Snajpr Plzně Kubalík: Byla to suverénně nejlepší sezona
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud