13. listopadu 2016 • 19:09

Chomutov se trápí s oslabením. Klesla pod hranici 70 %

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z chomutovské kabiny se po zápase v Pardubicích ozýval řev. Ne vítězný. Pořádně ostrý. To trenér Vladimír Růžička své partě zrovna myl hlavy. V pátek Piráti přestříleli doma Spartu 6:5, na východě Čech padli 1:4, domácímu souboru vůbec nekonkurovali. Navíc potvrdili svoji šílenou bilanci v oslabeních, nastoupili do tří a ve dvou z nich inkasovali.



„Pro nás je to pořád nekonečný příběh. Zdá, že když opustíme Chomutov, jsme jako úplně jiné mužstvo. Je to už po několikáté, teď to byl jeden z nejhorších výsledků venku,“ byl nespokojený Jan Šťastný, asistent Pirátů.

Vypíchnout jednu věc, kde má Chomutov problém? Nejde to. „Je toho strašně moc, co nás sráží. V defenzivní zóně hrajeme strašně slabě, předržujeme puky... V útočné třetině zase nejsme schopni dostat kotouč na bránu. Pardubice oproti nám měly všechno, co nám chybělo,“ nechápal Šťastný. „Budeme si muset sednout, některé věci si vysvětlit a přestat se schovávat,“ dodal.

Jeden z extrémně palčivých problémů? Oslabení. Chomutov ubránil v Pardubicích jedno, ve dvou inkasoval. Úspěšnost ubráněných početních nevýhod klesla na 68,92 %. Nikdo nemá tuhle činnost v extralize horší. „To téma řešíme každý den. Sami ale nevíme, kde je zakopaný pes. Minulý rok jsme měli šílené přesilovky a výborná oslabení, tuhle sezonu se to otočilo. Nemyslím, že bychom oslabení hráli vyloženě špatně, jen nám tam propadávají zbytečné góly, různé teče. Víme, že tohle nás stojí body a je potřeba tuhle činnost zvednout,“ prohlásil Šťastný.

Pardubice - Chomutov: David Kämpf snížil na 2:1
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud