15. prosince 2016 • 22:18

Polanský se omlouval: V Třinci hasil spor, v létě se chce vrátit

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyšel z narvané místnosti a zase se usmíval. Jiří Polanský v Třinci vysvětlil fanouškům svá podivná vyjádření v novinách, kvůli kterým byl vyřazen z kádru Ocelářů. A tím prý definitivně uzavřel aféru HC Polanský a ostudu, které Třinec v minulém týdnu čelil.



„Řekl fanouškům, že si uvědomuje, že přestřelil a požádal je, aby dál podporovali tým. Taky doufá, že se v létě do Třince zase vrátí. Kde stráví zbytek sezony na hostování, je zatím v jednání,“ řekl tiskový mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Proč tiskový mluvčí? Protože novináři měli na veřejnou schůzku fanoušků vstup zakázaný, takže přesná slova kajícího se hráče nemají k dispozici. „Budeme se s příznivci bavit osobně, ne přes média. Podobné schůzky bez novinářů budeme opakovat,“ naznačil Želazko.

S novináři se poté odmítli bavit i samotní fanoušci, dorazilo jich zhruba šedesát. Nemluvili prý proto, že jim to bylo na schůzce vedením klubu doporučeno. Klub přitom na schůzku veřejnost lákal na svých oficiálních webových stránkách i sociálních sítích, přijít mohl kdokoliv.

Promluvit nakonec odmítl i sám Polanský. „Rozhovor? Tak vydržte, musím se zeptat, jestli mi to klub dovolí, už po tom všem nechci dávat rozhovory sám,“ usmál se a tajně utekl zadním vchodem. Podle Želazka promluví až ve chvíli, kdy vyřeší nové angažmá.

Jiří Polanský se udobřil s fanoušky Třince
Jiří Polanský se udobřil s fanoušky Třince

Polanský v Třinci strávil celou svou kariéru, v klubu působil téměř nepřetržitě osmnáct let a má stále platnou smlouvu až do roku 2020. V minulém týdnu byl vyřazen z kádru, protože se v rozhovorech veřejně obul do trenéra Vladimíra Kýhose a vyhlásil mu válku ve stylu ‚Buď já, anebo on.‘.

„Je to v osobní rovině,“ stěžoval si tehdy Polanský poté, co ho přísný trenér na dva zápasy vyřadil ze sestavy. Za novináři tehdy přímo v průběhu domácího duelu s Pardubicemi přišel sám a během druhé třetiny jim velmi ochotně povídal o tom, jakou křivdu ze strany trenéra cítí. Fanoušci pak vyvolávali jeho jméno a žádali hlavu Kýhose, na sociálních sítích mu v diskuzích dokonce vyhrožovali napadením.

Klub se ale postavil na jeho stranu, místo tvrdého trenéra dostal padáka hráč. Mimo jiné údajně i proto, že se spoluhráči postavili za trenéra, tedy proti třinecké ikoně. Po letech v klubu vinou aféry skončil i generální manažer Pavel Marek.

Budoucnost? Slovan, EBEL či Švýcarsko

Oceláři i bez Polanského pod vedením Vladimíra Kýhose vítězí a během druhé reprezentační přestávky se vyhřívají na prvním místě Tipsport extraligy. Včerejším vyjádřením měl hráč náladu tribun uklidnit tak, aby už v úterý ve šlágru se Spartou fanoušci na Kýhose a tým nepískali, ale naopak je podporovali.

„Na diskuzi se Polanský rozloučil s fanoušky, vyříkali jsme si řadu věcí. Nakonec padaly dotazy třeba na nového manažera Jana Peterka,“ uvedl Želazko.

Brzy pětatřicetiletý útočník si nyní hledá nové angažmá. Podle informací Sportu by mohl už během pátku dotáhnout jednání o hostování do konce sezony. Ve hře je prý mimo jiné Slovan Bratislava, který kromě finančních problémů trápí i velká marodka hráčů. Nabídek z KHL měl Polanský dostat více. Tiskový mluvčí Třince pak navrch přiznal, že další jednání probíhají ještě ve Švýcarsku a rakouské EBEL.

Působení v extralize, kde o Polanského netajila zájem třeba Plzeň, je tím de facto vyloučené.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud