13. března 2017 • 21:00

Sparta - Kometa 2:3. Brno v euforii, neuvěřitelný obrat dokonal Mallet

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Brna vstoupili vítězně do čtvrtfinále play off extraligy, když vyhráli na ledě Sparty 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 1:0. Pražané vedli po dvou gólech vstřelených v páté minutě 2:0, ale Kometa ve třetí části duel otočila. Autorem rozhodující branky byl v 57. minutě Alexandre Mallet. Série pokračuje v úterý opět v Praze.



Kometa ulehčila Spartě vstup do utkání technickými přestupky, za vystřelení puku do hlediště byli vyloučeni Bartejs a Gulaši a domácí dostali 61 vteřin dlouhou výhodu dvojnásobné přesilové hry. Pětice sparťanských útočníků sice gól vstřelit nedokázala, ale krátce po návratu prvního vyloučeného hráče na led otevřel skóre Hlinka , hrající jubilejní 150. utkání za Spartu v play off.

O 22 vteřin později Pražané vedli již 2:0, když Vrána tečoval Řepíkovu střelu od modré a Čiliak nestihl zareagovat. Do další velké šance se dostal Smejkal, slovenský gólman ve službách Komety však byl pozorný. Do první příležitosti hostů se dostal Hruška, i Pöpperle byl ale připravený. To již na ledě chyběl hlavní rozhodčí Pešina, jehož zasáhl Forman nechtěně hokejkou.

Na začátku druhé třetiny si přesilovku pět na tři zahráli i hosté, a přestože byli střelecky aktivnější než v první části Sparta, ani oni ji nevyužili. I oni se ale prosadili v následné klasické početní výhodě, na 1:2 snížil Němec.

Vrátit domácím dvoubrankové vedení mohl Řepík, ale neuspěl stejně jako v další přesilovce Vrána. Centra elitní formace Sparty nejprve vychytal Čiliak, poté jeho pokus skončil na tyči. Velkou šanci vyrovnat měl v polovině duelu Erat , nedokázal však trefit odkrytou domácí branku.

Ve 32. minutě fauloval hned po návratu z trestné lavici Nedomlel obránce Kováčika a za napadení dostal pětiminutový trest. Navíc ihned absolvoval i vítěznou bitku s Vincourem . Dlouhé oslabení však Sparta bez větších problémů přečkala.

Do třetí dvacetiminutovky doplnil trojici rozhodčích náhradník Hodek a byl tak svědkem snahy Komety o vyrovnání. Sparta se snažila hlavně neudělat chybu v defenzivě, přesto byl v 54. minutě blízko vyrovnaní Zohorna , rychlý protiútok ale zakončil nepřesnou přihrávkou. Stav tak srovnal až v 56. minutě Nečas, který zužitkoval Krejčíkovu sraženou střelu od modré.

A ze strany hostů to nebylo vše. O minutu později Pražané zaváhali a přečíslení dva na jednoho zakončil třetím gólem Komety Mallet. Vyrovnat se Spartě nepodařilo ani ve více než dvouminutové power play.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 3. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
2:3
ONLINE
13. března
18:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 04:03. J. Hlinka, 04:25. P. Vrána

Hosté: 22:05. V. Němec, 55:41. Nečas, 56:52. Mallet

Sestavy

Domácí: Pöpperle (F. Novotný) – Mikuš, Piskáček, Nedomlel, Gernát, Švrček, Eminger, Kalina – Řepík, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Klimek, Smejkal, Buchtele – Forman, Pech, Kumstát (A) – Kudrna, Cingel, Uher.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – J. Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, F. Král – M. Erat, Hruška (A), M. Kvapil – Vincour, V. Němec, Zaťovič (A) – Mallet, H. Zohorna, Dočekal – Haščák, Nečas, J. Káňa – Vondráček.

Rozhodčí

Pešina (od 41. Hodek), Pražák – Komárek, Ondráček

Stadion

O2 arena

Návštěva

11 517 diváků

Sparta - Kometa Brno: Studená sprcha pro domácí! Alexandre Mallet vstřelil gól na 2:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud