31. března 2017 • 17:00

Pardubice vezou z Jihlavy jeden bod, Budějovice nestačily doma na Vary

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První body pro extraligové týmy! Ve druhém kole baráže o extraligu se povedlo bodovat oběma klubům, které hájí příslušnost v české nejvyšší soutěži. Karlovy Vary utahaly vyrovnanou bitvu v Český Budějovicích ve svůj prospěch a vyhrály 4:3 zásluhou finského útočníka Henriho Tuominena. Bod získalo i pardubické Dynamo. Nicméně se musela družina kouče Miloše Holaňě znovu smířit s porážkou, tentokrát v prodloužení 3:4 na ledě jihlavské Dukly. Tým z Vysočiny zůstává s pěti body na prvním místě. 



Karlovy Vary měly v Českých Budějovicích přímo raketový start. Prakticky hned jejich první střela skončila gólem. Obránce Baránek rozjížděl z vlastní obranné třetiny akci, na červené čáře jen švihem nahodil puk, který se zastavil až v síti českobudějovického brankáře Kváči. Hosté navíc o pár desítek vteřin později přidali druhý gól, když se v přesilové hře prosadil Mikulík.

Českým Budějovicím první polovinu úvodní třetiny trvalo, než našly svůj herní rytmus. Pomohl jim první přesilovkový gól Fronka a od té chvíli až do přestávky byli domácí lepší. Vyrovnat mohl Vráblík, v 19. minutě ale trefil jen tyč.

Ve druhé třetině měly Karlovy Vary výhodu dlouhé přesilovky pět na tři. Jihočeši se ubránili, ale jakmile hráli ve čtyřech, inkasovali třetí gól, který vstřelil Gríger. Českobudějovičtí však dokázali ještě ve druhé části vyrovnat. A pomohly jim k tomu opět přesilové hry. Oba góly dělilo jen pár desítek vteřin a v početní výhodě se vždy trefil obránce Fillman.

Ve třetí části padl jen jeden gól a ten rozhodl o konečném výsledku. Střelu karlovarského Tomečka brankář Jihočechů Kváča vyrazil, ale puk pohotově dorazil Tuominen.

Oba dnešní soupeři se tak v barážové tabulce srovnali. Jihočeši totiž vybojovali body za vítězství v duelu úvodního kola v Pardubicích.

 

2. kolo baráže o hokejovou extraligu
Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Fronk (Pavlin), 35. Fillman (Pajič, Chovan), 36. Fillman (Pajič, Chovan) - 4. Baránek (Dušek), 5. Mikulík (Flek, T. Rachůnek), 32. Gríger (Kindl), 52. Tuominen (Stloukal, V. Tomeček). Rozhodčí: Lacina, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:2. Diváci: 6421 (vyprodáno). 

 

České Budějovice - Karlovy Vary: Henri Tuominen vstřelil gól na 3:4
Video se připravuje ...

 

České Budějovice - Karlovy Vary: Gól, jak jinak než z přesilovky, Mitch Fillman dal svůj druhý gól v zápase, 3:3
Video se připravuje ...

 

Dukla vstoupila i do svého druhého barážového utkání výborně. Poprvé domácí publikum rozjásal Radek Hubáček, jenž na konci 13. minuty dorazil Kajínkovu střelu, kterou gólman Pardubic Martin Růžička neudržel. O necelé dvě minuty později bylo na Horáckém zimním stadionu ještě veseleji, protože zkrácenou přesilovou hru dokázal využít Zeman.

Osm vteřin před koncem třetiny vrátil ale Pardubice do hry po samostatném úniku při přesilovce Tomášek, který překonal Škarka, jenž dostal tentokráte šanci v brance Dukly místo Svobody.

Ve druhé třetině měli hosté více ze hry a i svou druhou branku vstřelili v početní výhodě. V 34. minutě po teči Lukáše Nahodila bylo srovnáno. Dukla strhla vedení podruhé v zápase na svou stranu na začátku třetí části hry, kdy se v přesilovce prosadil Seman, který procedil puk mezi Růžičkovými betony.

Pardubice srovnaly při hře čtyři na čtyři, kdy se po závaru před brankovištěm se nejlépe zorientoval Nahodil. Vítěze zápasu nakonec určilo až prodloužení, ve kterém se dostal do brejku Seman a rozjásal fanoušky Dukly.

 

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice 4:3 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. R. Hubáček (Kajínek), 15. Zeman (F. Seman, Kaláb), 41. F. Seman (Čachotský), 63. F. Seman (Kaláb) - 20. D. Tomášek, 34. Nahodil (P. Sýkora, Trončinský), 57. Nahodil (M. Kaut, Čáslava). Rozhodčí: Hodek, R. Čech - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. Diváci: 6200. 

Jihlava - Pardubice: Domácí to zvládli! Filip Seman vstřelil vítězný gól, 4:3 po prodloužení
Video se připravuje ...

Jihlava - Pardububice: Hosté se nevzdali! Lukáš Nahodil vyrovnala na 3:3
Video se připravuje ...

 

1. Jihlava 2 1 1 0 0 8:6 5
2. Karlovy Vary 2 1 0 0 1 7:7 3
3. České Budějovice 2 1 0 0 1 5:5 3
4. Pardubice 2 0 0 1 1 4:6 1


MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 3. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
4:3
ONLINE
31. března
17:30
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 12:56. Hubáček, 14:47. Zeman, 40:47. F. Seman, 62:50. F. Seman

Hosté: 19:52. Tomášek, 33:20. Nahodil, 56:10. Nahodil

Sestavy

Domácí: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras (A) – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Jergl, Březina, Danišovský.

Hosté: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava (A), Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Zajíc, Ščotka – Panna, P. Sýkora (A), Nahodil – Rolinek (C), J. Sýkora, Tomášek – Hubáček, Bárta, Špirko – M. Kaut, Zadina, T. Kaut – Starý.

Rozhodčí

Hodek, Čech – Frodl, Zavřel

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6200 diváků

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 3. • 17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
3:4
ONLINE
31. března
17:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 11:09. Fronk, 34:43. Fillman, 35:53. Fillman

Hosté: 03:07. Baránek, 04:40. Mikulík, 31:26. Gríger, 51:09. Tuominen

Sestavy

Domácí: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Rob, Fronk – Hřebejk, Vak (A), Vlček – Šulek, Škoda, Babka – Guman.

Hosté: Závorka (Honzík) – M. Rohan, Sičák (A), Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Dušek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), Kindl – Stloukal, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Gríger, Flek – Davídek.

Rozhodčí

Lacina, Hribik – Barvíř, Blümel

Stadion

Budvar aréna (kapacita: 6 421)

Návštěva

6 421 (vyprodáno) diváků

 

 

 

 

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud