Pavel Ryšavý
21. dubna 2017 • 22:41

Jihlava je zpátky mezi hokejovou elitou. Tak vítej, Popelko!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když generální manažer Bedřich Ščerban nedávno mluvil o své Jihlavě, řekl, že je Popelka. Nebyla to urážka, jen docela reálné zhodnocení stavu věci. Přijedete na zimák, dýchne na vás těžké retro. Zapomeňte na skyboxy s gaučem. Multifunkční kostka pod stropem? Nesmysl, střecha by šla k zemi. Žádné hvězdy na ledě, spíš parta nažhavených bojovníků, kteří se dál sunou hlavně přes odhodlání a vůli.



Prostě Popelka. Na první pohled možná trochu šmudla. Na druhý ale už kočka, kvůli které se přetrhnete, abyste jí přinesli střevíček.

Zdobí ji hlavně nadšení, elán, že něco nového začíná.

Teď je právě na Ščerbanovi, aby z pozitivních emocí lidí, kteří se kolem hokeje motají, vytřískal co největší finanční obnos a nacpal kasu, dal si možná bacha na některé politiky, kteří zavětří snadné body a začnou slibovat hory, doly, stadiony, hrady z písku...

Jihlava si postup nahoru zasloužila, už kvůli historii, tahle destinace do extraligy patří. Líbí se mi, že takhle akce není nějaká umělá rychlokvaška vyhnaná penězi. Výsledek přinesla práce, koncepce a trpělivost. Tenhle klub není adresa, kde by se po dvou porážkách vyhazoval trenér a přísný Petr Vlk, chlap s obrovskou autoritou, je přesně muž, kterého Dukla na lavičce potřebuje.

Po třinácti letech s ní zase prošel první ligou nahoru. Ale není to jenom o něm a Ščerbanovi. V klubu se dělá víc věcí dobře, není náhoda, že se tady poslední dobou tak zlepšují mladí brankáři. David Rittich, David Honzík, Miroslav Svoboda, Jakub Škarek... Ti všichni prošli místní dílnou na gólmany. Do toho přičtěte v top formě válícího veterána Tomáše Čachotského, produktivního beka Jiřího Říhu.

Mozaika.

Žádná one man show.

To je Jihlava, která bude od příští sezony hrát v „baráku na odstřel“ extraligu.

Ohrnujete nos?

Tak pak můžete narazit. Tým se asi změní, ze současné party někdo odejde, jednak proto, že dostane lepší nabídku a pak taky proto, že některé kusy zkrátka odpadnou, sentiment stranou, tak to chodí. Ale určitě si Jihlava nebude hrát na nějakou princeznu ze zámku.

Dál to bude Popelka. Buď vám sedne, nebo ne.

Úkol pro Ščerbana s Vlkem je, aby někde objevili kouzelné oříšky, ať ji z bálu po roce zase někdo nevyšoupne.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud