Michal Koštuřík
28. května 2017 • 04:57

Hosták generálním manažerem Zlína?! Chybí jen formality, řekl komentátor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlínský hokej bojuje o důstojné přežití v extralize. Pomoci k tomu má nový generální manažer, jehož klub po dlouhé době našel. Podle důvěryhodného zdroje Sportu jím má být Martin Hosták (49), bývalý reprezentant a spolukomentátor České televize! Dohoda je na spadnutí. „Můžu potvrdit, že o tom jednáme,“ uvedl včera Hosták. Do půlky června se má definitivně vyjádřit.  



Dusná nejistota svírá hokejový Zlín. Rozpočet na příští sezonu není zcela naplněný, z kádru mizí klíčové persony v čele s reprezentačním centrem Petrem Holíkem.

Radnice města v pátek odmítla schválit mimořádnou pětimilionovou dotaci klubu, o kterou zažádaly ikony Petr Čajánek , Petr Leška či Jiří Marušák. Odmítnutím žádosti se jejich vstup do struktur organizace zkomplikoval a na předpokládaného GM Hostáka čeká moře práce.

Kudy vede cesta z rozcestí, na které se hokej ve Zlíně po odchodu titulárního sponzora PSG dostal? Směr k prosperitě mohli ukázat Čajánek, Leška a jejich pobočníci. V posledních týdnech podle zdrojů Sportu obcházeli firmy a snažili se zajistit potřebné finance, aby klub v nejvyšší soutěži nepaběrkoval.

S prázdnýma rukama údajně neodešli, ovšem potřebovali ještě pět milionů navrch od města. Přes radní to však neprošlo, takže se slavní odchovanci nejspíš částečně stáhnou z hlavního dění. Prozatím. Leška bude nadále členem představenstva, trojnásobný mistr světa Čajánek uvažuje o zapojení do činnosti mládeže.

Kontrola nad klubem tak zůstává městu, které neutáhne celý rozpočet. „Myslím, že všechno dopadne dobře,“ uvedl včera pro Sport primátor Miroslav Adámek, jenž dopoledne navštívil na Stadionu mládeže dětskou akci Sporťáček. „Dejte nám čas na práci,“ poprosil s úsměvem.

Hostáka oslovil sportovní manažer Jiří Šolc. Znají se ze společného působení u mládežnické reprezentace. „Chybí jen nějaké formality,“ potvrdil Hosták, který byl nabídkou ze Zlína zaskočený.

Jak se změní poměry ve vysílání hokejové extraligy? Nabízíme odpovědi na základní otázky. Na snímku Martin Hosták a Robert Záruba.Foto Michal Beránek (Sport)

„Nicméně už v předchozích letech jsem tyto možnosti v extralize měl. Tehdy jsem si říkal, že jsem na bafuňáře pořád dost mladý. Na prahu padesátky už bych to dělat mohl,“ pousmál se někdejší výtečný centr, který ještě musí celou věc prodiskutovat v rodině.

Obavy z toho, co na něj v klubu naloží, prý nemá. Detailní informace o kádru a ekonomice si však bude teprve shánět. „Budu do toho muset pořádně proniknout. S lidmi z města jsem ještě nemluvil. Rád bych se také pobavil s klukama jako je Leška, Čája a Jirka Marušák. Chci znát jejich představy, a aby byli s mým příchodem srozumění,“ nepodceňuje vliv bývalých dlouholetých opor zlínského týmu.

„Já s nikým problém nemám,“ dodal Hosták, který po návratu z mistrovství světa učiní konečné rozhodnutí zhruba do čtrnácti dnů. Příchodu do Zlína je aktuálně nakloněný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud