22. května 2017 • 11:30

Únava i vysoké tempo, expert Sýkora ale nekončí! Přemluvili ho, aby zůstal

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa v hokeji už je za námi, čeští fanoušci se na závěr turnaje dočkali dobré zprávy. Bývalý trenér a dnes oceňovaný expert Marek Sýkora původně plánoval, že ve studiu ČT Sport skončí, jenže konec televizní kariéry se odkládá – 68letý odborník si dá ještě jednu sezonu.



Po napínavém finálovém utkání mistrovství světa mezi Švédskem a Kanadou (2:1 po nájezdech) už byla na televizním expertovi a bývalém trenérovi Marku Sýkorovi znát únava. Uznávaný odborník se měl právě v Kolíně nad Rýnem a Paříži s televizní kariérou rozloučit.

Nakonec všechno dopadlo jinak - Sýkora ještě před kamerami zůstane. „Marek se nemohl rozhodnout, ale nakonec jsme ho nenápadně přesvědčili, že by to tak být mělo a příští reprezentační sezona by se neměla obejít bez něj,“ řekl po finálovém zápase moderátor Jiří Hölzel.

Bývalý trenér Petrohradu, Plzně či Magnitogorsku, který objevil pro světový hokej například Jevgenije Malkina, přitom už dlouho dopředu avizoval, že letošní mistrovství světa bude jeho poslední akcí na obrazovce.

„Jsem rozhodnutý. Věk není ten hlavní důvod, ale Robert ( Záruba ) tomu s ostatními dává určité tempo, kterému někdy nestačím,“ přiznal v listopadovém rozhovoru pro deník Sport. Rodák z Kladna se ovšem nakonec nechal přesvědčit a neměl by u reprezentačních zápasů chybět ani v příští sezoně.

Fanoušky si získal zejména svým vyjadřováním, které se odlišuje od ostatních expertů. „Často se to snažím odlehčit. Jde o sport, sport je zábava. Jde v něm o prachy, ale nemusíme být pořád tak vážní,“ vysvětlil Sýkora.

I jeho tak čeká pořádně nabitý program. Kromě zápasů Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge se česká reprezentace představí na olympijský hrách v Koreji a sezona vyvrcholí světovým šampionátem v Dánsku.

Trenér a expert České televize Marek Sýkora a komentátor David Pospíšil
Trenér a expert České televize Marek Sýkora a komentátor David Pospíšil

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud