6. listopadu 2017 • 13:47

Franto, vítej doma! Fanoušci Sparty ukázali kouči choreo ve stylu Batmana

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátil hokejové Spartě naději i šťávu. Trenér František Výborný sice začal na lavičce Pražanů dvěma porážkami, ale nedělní utkání proti Mountfieldu HK (1:2pp) ukázalo, jak moc velkou důvěru má. Fanoušci už před zápasem bouřlivě zareagovali při představení týmu, mezi střídačkami pak visel transparent s přivítáním a kotel domácích fanoušků ukázal choreo ke svému oblíbenci ve stylu hrdiny Batmana.



Nepůjde to z hodiny na hodinu. Trenér František Výborný není žádným spasitelem, ale i když si v Mladé Boleslavi užíval klidné pozice konzultanta a koučování už považoval za minulost, vydal se klubu svého srdce na pomoc. A to dokážou fanoušci Sparty ocenit, což potvrdili i během nedělního utkání s Mountfieldem HK, které bylo pro zkušeného trenéra domácí premiérou.

Kotel domácích fanoušků si nachystal choreo ve stylu Batmana, kde na noční obloze svítilo logo Sparty a stojící František Výborný svůj krok vysvětloval: „Musím jít, doma mě potřebují!“ Utkání nakonec skončilo domácí porážkou 1:2 v prodloužení, o které rozhodl vteřinu před koncem hostující Rudolf Červený. I jeho hodnocení ale ukázalo, jak moc jde František Výborný na lavičce Sparty cítit.

VIDEO: Fanoušci Sparty přivítali oblíbeného trenéra

Sparta - Mountfield HK: Franto vítej doma! Domácí fanoušci přivítali trenéra Výborného
Video se připravuje ...

„Sparta hraje pod novým trenérem hodně aktivně, bylo tam hodně osobních soubojů. Odehráli výborný zápas, mohlo to klidně skončit jejím vítězstvím,“ přikyvoval šťastný střelec, na němž byla znát velká úleva. Tu u zkušeného trenéra nečekejte. Během zápasu je ho plná střídačka, oproti utkání s Brnem ale vyměnil tričko za svetr a košili.

Pod jeho vedením od Sparty žádné hraní v rukavičkách ovšem nečekejte. „Fanoušci musí vidět, že tam lezeme šedesát minut po hubě a žereme led. Od toho se to odrazí,“ řekl už po svém návratu zkušený trenér. I on ale ví, že jeho tým musí začít sbírat body, aby se na desátém místě tabulky nezačal strachovat o play off.

„Po reprezentační přestávce už musíme chytnout zápasový rytmus a sbírat body jak na běžícím páse,“ přiznal už před zápasy s Kometou Brno a hradeckým Mountfieldem.

Momentálně desátá Sparta se vrátí do extraligového kolotoče soubojem v Liberci a následně ji čekají tři domácí zápasy v řadě proti Olomouci, Třinci a Zlínu.

VIDEO: Kotel si pro svého trenéra připravil i pěkné choreo

Sparta - Mountfield HK: Choreo sparťanských fanoušků pro Františka Výborného
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33:36. Kudrna

Hosté: 16:46. Látal, 64:59. Červený

Sestavy

Domácí: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák, Piskáček – Kumstát, Pech, Forman – Rousek, P. Vrána, Kudrna – Říčka, Klimek, Reichenberg – Smejkal, Černoch, Uher.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Gregorc, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandić, Pláněk, Čáp – Jarůšek, Dragoun, Köhler – Látal, Džerinš, Jaroslav Bednář – Červený, Koukal, Cingel – R. Pavlík, Kukumberg, Vopelka.

Rozhodčí

Hribik, Pešina – Lederer, Hynek

Stadion

O2 aréna - Praha

Návštěva

8465 diváků


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud