Jakub Hlaváč
6. listopadu 2017 • 09:43

Hokejová Sparta? Výborný začátek, konec pořád stejný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koukáte se na Kometu a víte, že jede jedním směrem. Ano, někdy nevyhraje. Někdy prohraje. Ale téměř bez výkyvu předvede výkon, který jde od A do Z. Velmi podobný pocit máte z Plzně, Třince i Hradce. Výsledky tomu odpovídají. Pak jste přišli na Spartu a bylo to jednou tak, podruhé onak. Málokdy dvakrát stejně. Často od M k B. Zkrátka chaos. První dva duely pod Františkem Výborným naznačily, že tohle by se mohlo zlepšit. Že tým dostane svou tvář.



Ano, zatím jsou to jednoduché (a samozřejmé) prvky, které ho zdobí. Lepší bruslení, větší energie v osobních soubojích a především menší odevzdanost. I od toho se dá odrazit dál i na to dokážou nějaký čas fanoušci chodit.

Velmi rychle je ale potřeba budovat nástavbu.

Situace v tabulce není kritická, nicméně silně alarmující. Pokud se má konat posun směrem vzhůru, musí práce nést výsledky. Ideálně okamžitě.

Není těžké ukázat na hlavní problémy. Velmi špatná produktivita. Zbytečné komplikace ve vlastním pásmu. Zásadní úbytek fyzických či psychických sil v závěrech duelů. A právě tohle stálo body pod Jiřím Kalousem a stojí body stále. Ne štěstí, ne smůla.

František Výborný ve dvou utkáních dostal poznatky, které bude v následujících dnech analyzovat. Není vyloučeno, že tým bude chtít zlepšit i dalším zásahem do kabiny.

Sparta - Mountfield HK: Červený rozhodl v poslední sekundě prodloužení! Hradec bere bod navíc
Video se připravuje ...

Sparta - Mountfield HK: Klimek držel puk v rukavici, pak ho přihrál rukou. Rozhodčí ho nevyloučil
Video se připravuje ...

Sparta - Mountfield HK: Nedáš dostaneš! Po šanci Hradce Králové se prosadil Kudrna a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud