26. prosince 2017 • 19:47

VIDEO: Kometa i Třinec s výhrou. Vítkovice nadělily Boleslavi výprask

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno ve 33. svátečním kole Tipsport extraligy rozhodli duel s jihlavskou Duklou až v prodloužení, o výhře 3:2 rozhodl proměněným nájezdem Vojtěch Němec. V dalších zápasech na sever Čech do Litvínova zamířili pro výhru 2:5 třinečtí Oceláři a Chomutov utavil díky dvěma gólům Vladimíra Růžičky Liberec 3:2 v prodloužení. Našlápnuté Vítkovice zničily Mladou Boleslav výsledkem 7:1, lídr tabulky z Plzně neuhájil svoji pevnost proti pardubickému Dynamu a padl 2:3 po nájezdech.



Vítězství Komety vystřelil v 64. minutě Němec

Do sestavy Komety se vrátil uzdravený kapitán Leoš Čermák, chyběl naopak útočník Tomáš Vincour, jenž posílil na Spenglerově poháru finskou Hämeenlinnu.

Po oboustranně opatrné čtvrthodině propásla Jihlava při vlastním oslabení možnost otevřít skóre. Po chybě Komety v útočném pásmu se dostal Čachotský do bleskového protiútoku, jeho pokus o blafák brankář Langhamer kryl. O minutu později se na druhé straně blýskl brankář Vejmelka, který v Dukle z Brna hostuje. Zlikvidoval střelu Dočekala i dorážku Horkého. Ten si vzápětí připsal asistenci na obou brankách Brna. První gól vstřelil v 16. minutě Dočekal a druhý přidal Krejčík. Jihlava se také dostala k zakončení, v koncovce potvrdila dlouhodobě špatnou produktivitu.

Kometa Brno - Jihlava: Vojtěch Němec rozhodl trestným nájezdem prodloužení, 3:2
Video se připravuje ...

I ve druhé třetině si Kometa udržovala územní převahu, ale její střelecká produktivita byla nulová. Dukla zůstala u taktiky z úvodu zápasu, která vycházela z pozorné obrany a rychlých protiútoků. Jeden z nich po chybné přihrávce Zaťoviče na útočné modré čáře zužitkoval Skořepa, který po samostatném úniku prostřelil brankáře Langhamra.

V závěrečné třetině se bojovně naladěné Dukle podařilo vyrovnat. Při vyloučení domácího Krejčíka využil za pouhé čtyři sekundy početní výhodu švédský obránce de la Rose, na jehož střelu od modré čáry brněnský gólman nedosáhl. Jihlava po vyrovnávacím gólu ožila, naopak křečovitě hrající Kometa se nedokázala prosadit.

Dva body zajistil Brnu v prodloužení Vojtěch Němec, kterého v úniku zadáci Jihlavy faulovali a útočník Komety z penalty s přehledem blafákem překonal Vejmelku.

Hlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Naše hra dnes ukázala, že nejsme v optimálním rozpoložení. Snad pouze část první třetiny, v níž jsme dali dvě branky a soupeře přehrávali, snese přísnější měřítko. Ve druhé třetině byla hra z naší strany strašně špatná. Přesto se při přesilovce ocitli dva naši útočníci sami před brankou a mohli přidat třetí gól. Za tři minuty přišlo to, co jsme nejméně potřebovali, první gól Dukly. V plné nahotě se při vyrovnávacím gólu Jihlavy projevilo, že naše výkony nejsou ideální. Jsem rád, že jsme vyhráli alespoň za dva body. Vojta Němec parádně proměnil trestné střílení. Snad bude dnešní výhra odrazovým můstkem do dalších zápasů. Navzdory dnešní výhře však máme do spokojenosti hodně daleko."

Petr Vlk (Jihlava): "Do utkání jsme vstoupili trochu s respektem a nechali soupeře odskočit na dva góly. Od druhé třetiny jsme už byli vyrovnaným protivníkem. Bohužel jsme v té době neproměnili dva nájezdy při protiútocích. V prodloužení se už hrál hokej na hraně. Možná jsme měli odjetého Němce nechat akci místo faulu zakončit, protože při penaltě měl více klidu. Bohužel to dopadlo takto. Pokud zápas celkově zhodnotím, tak jeho úvod byl z naší strany špatný, zbytek dobrý."

Góly

Domácí: 15:32. Dočekal, 16:59. J. Krejčík, 63:04. V. Němec

Hosté: 27:47. Skořepa, 48:23. de la Rose

Sestavy

Domácí: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič, V. Němec, Haščák – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – R. Zohorna, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, L. Čermák, Horký.

Hosté: Vejmelka (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Rabbit, Hamill, Čachotský – F. Seman, Skořepa, Žálčík – Anděl, Zeman, T. Kubalík – M. Hlinka, R. Hubáček, Rys.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Frodl, Klouček

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků


Oceláři porazili Litvínov popáté v řadě

Pod prvními šancemi zápasu byl podepsaný obránce domácích Kubát. Ve třetí minutě ve slibné šanci nezakončil, následně si s jeho střelou Hrubec poradil. V 7. minutě mohl otevřít skóre hostující Růžička, osamocený před Petráskem však neuspěl.

V polovině první třetině převzali aktivitu Oceláři, Adámek však nemířil přesně a neprosadil se ani osamocený Cienciala. Litvínov poté přežil první oslabení a nadechl se k náporu. Sklenička, Lukeš ani Kubát neuspěli, ve 20. minutě se ale Verva dostala do vedení. Hüblovu šanci ještě Hrubec zlikvidoval, vzápětí jej ale Gerhát překonal.

Při Adámkově vyloučení mohl vedení Litvínova zvýšit Hunkes, nedokázal však přesně zakončit. Stejně tak neuspěl později Jánský. V polovině zápasu měli domácí 71 sekund výhodu pěti proti třem, vyprodukovali ale jen jednu nebezpečnou střelu.

Litvínov - Třinec: Petružálek potrestal litvínovskou rozehrávku ve vlastním oslabení, 2:3
Video se připravuje ...

Při Ihnacakově trestu byli blízko vyrovnání Polanský s Ciencialou, ve 35. minutě se do samostatného nájezdu dostal Hübl, ani on se ale neprosadil. Ve 37. minutě vyrovnal pohotově dorážející Linhart a 62 sekund později posunul hosty do vedení Adamský, který tečoval Růžičkovu střelu. Severočeši ale rychle odpověděli. O třetí gól v rozmezí dvou minut se postaral Hanzl, který využil zakrytého výhledu Hrubce a vyrovnal.

Ve 42. minutě měl gól na hokejce Cienciala, Petrásek se však rychle přesunul a lapačkou jeho šanci zlikvidoval. Oceláři se ale přece jen do vedení dostali. A dokonce v oslabení. Chybu v rozehrávce využil Petružálek. V 52. minutě tečoval Ciencialovu střelu Polanský a přiblížil hosty k výhře. Poslední slovo měl při power play domácích Rákos.

Hlasy trenérů:

Radim Rulík (Litvínov): "Snažili jsme se, ale nešlo to. I přesto jsme byli dvě třetiny ve hře, bylo to 2:2. Vše se zlomilo ve třetí třetině, kdy nám utekl ve středním pásmu kotouč a získal ho Třinec. Poté jsme sehráli špatně oslabení, kdy jsme nechali před brankou samotného hráče. Celkově někteří hráči nehráli dobře v obranném pásmu. Chtěli jsme hrát daleko agresivněji, ale bohužel zůstalo jen u slov v kabině. Proti takovému soupeři, jako je Třinec, bychom potřebovali hrát jednotně v obraně i v útoku, což se nám dnes nepodařilo dostat ze všech hráčů."

Marek Zadina (Třinec): "Chtěl bych poděkovat hráčům, že o svátcích zvládli zápas perfektně. Museli jsme vyrazit už včera, bylo to těžké, kluci se na něj připravili a odvážíme si tři body. Věděli jsme, že se tady vítězství nebude rodit jednoduše, prohrávali jsme 0:1 a Litvínov se dostal do dalších šancí. Podržel nás gólman, pak jsme zvládli přesilovky pět na čtyři, pět na tři a postupem času se dostávali na koně. Rychle jsme zápas obrátili, ale bohužel jsme hned inkasovali na 2:2. V perfektně sehraném oslabení jsme dali na 3:2 a krátce po skončení přesilovky na 4:2, čímž jsme zápas zlomili." 

Góly

Domácí: 19:39. Gerhát, 38:12. M. Hanzl

Hosté: 36:12. Linhart, 37:14. Adamský, 43:55. Petružálek, 51:09. Polanský, 59:47. Rákos

Sestavy

Domácí: Petrásek (Kantor) – Kubát (A), Hunkes, Baránek, Sörvik, Z. Sklenička, Gula, K. Pilař – F. Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – Nejezchleb, Ihnačák, Vandas – Trávníček (C), M. Hanzl, Jánský – Matoušek, Jícha, Válek.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Mikulík, Irgl – Adamský (A), Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký.

Rozhodčí

Hodek, Pavlovič – Lhotský, Svoboda

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

5624 diváků


Piráti zabrali, dvě trefy zaznamenal Růžička

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a v první šanci se ocitli Redenbach s Kvapilem, který ale nezakončil přesně. Vedení se Liberec dočkal v osmé minutě, který se prosadil po souhře Ševce s Lakatošem Jelínek.

Hosté kontrovali dělovkou Valacha, ale Will byl pozorný. Na Chloubovu střelu v 15. minutě už ale nestačil. Za dvě minuty ještě Růžička mladší trefil tyč Willovy branky.

Na přelomu první a druhé třetiny hráli domácí celé dvě minuty v pěti proti třem, ale neuspěli. Na druhé straně zlikvidoval Koblasův pokus betonem Will. Nejblíže ke změně skóre pak měli Bílí Tygři ve 27. minutě, kdy Bakoš našel před branku najíždějícího Jánošíka, proti jehož střele do protipohybu ale Lukeš vytáhl parádní zákrok. Stejně tak se o něco později vytáhl chomutovský gólman proti Lakatošovi. Willa zase nepřekvapil Mrázek.

Liberec - Chomutov: Vladimír Růžička přesnou střelou rozhodl prodloužení, 2:3
Video se připravuje ...

V úvodu třetí třetiny hráli Bílí Tygři přesilovku, ale Lukeše prakticky neohrozili. Vzápětí udeřili hosté. Od modré čáry vystřelil Dietz a puk před brankou šikovně tečoval Růžička mladší. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Domácím se povedlo vyrovnat v 52. minutě, kdy přečíslení dvou na jednoho v krátké přesilovce zakončil Jelínek. Ve zbývajícím čase hosté bránili nerozhodný stav a utkání dospělo do prodloužení. V prodloužení byli aktivnější hosté. Po faulu rozhodl v početní výhodě čtyř proti třem přesnou střelou Růžička mladší.

Hlasy trenérů:

Karel Mlejnek (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili výborně, což jsme potvrdili i úvodní brankou. Soupeř bohužel vyrovnal po naší chybě ve středním pásmu. Od té doby byl k vidění hodně vyrovnaný a urputný hokej, ale nebylo až tolik gólových šancí. My jsme byli rádi, že jsme dokázali utkání vyrovnat. Samozřejmě jsme pomýšleli na prémiový bod, ale nabídli jsme soupeři přesilovku a zápas prohráli. Moc rádi už bychom ukončili čekání na tři body. Každý den na tom pracujeme a věříme, že ten moment přijde už brzy."

Jan Šťastný (Chomutov): "K vidění bylo kvalitní utkání. I když padlo jen pět branek, oba týmy podaly dobrý výkon. Musím pochválit mužstvo za to, jak k utkání přistoupilo. Měli jsme výborný pohyb, dokázali jsme ustát úvodní tlak domácích. Troufám si říci, že jsme měli i dostatek šancí na to zápas vyhrát v základní hrací době. Nakonec se nám to podařilo v prodloužení a jsme nesmírně rádi, že si z Liberce odvážíme dva body."

Góly

Domácí: 07:15. P. Jelínek, 51:05. P. Jelínek

Hosté: 15:00. Chlouba, 43:09. V. Růžička, 64:19. V. Růžička

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Havlín, Kolmann – Lakatoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, M. Kvapil – J. Stránský, Redenbach, Ordoš – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach – Jašek.

Hosté: Š. Lukeš (Pavlát) – Valach, Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, Knot, L. Chalupa – Vondrka (C), Huml (A), Koblasa – J. Havel, V. Růžička (A), Sklenář – Chrpa, Chlouba, Poletín – Hlava, Šťovíček, A. Dlouhý.

Rozhodčí

Hribik, Pražák – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

7 096 diváků


Debakl Boleslavi řídil dvěma góly a asistencí Olesz

Vítkovice měly lepší vstup do zápasu, ale z počáteční aktivity vytěžily pouze náznaky šancí. Hosté pak vyrovnali hru a zásluhou Volfa se také málem dočkali vedení, jenomže Bartošák byl proti a jeho průnik zhatil.

Největší vzruch se udál v závěru první části. Hosté doslova tragicky sehráli 69 sekund přesilovky pět na tři, ve které na Bartošáka vůbec nevystřelili. Navrch všeho si čtyři sekundy před koncem úvodního dějství nechali dát při hře pět na čtyři z brejku gól od Hrbase.

Vyrovnané utkání ve druhé třetině zlomili Vítkovičtí na svou stranu zvládáním klíčových momentů a především díky spolehlivému Bartošákovi. Ten ve 27. minutě zneškodnil i trestné střílení Urbana za Barankův nedovolený zákrok.

Domácí svou šanci v přesilové hře naopak nepohrdli. Oleszovu křížnou přihrávku brankovištěm vkleče poslal do sítě Květoň a upravil na 2:0. Bartošák naopak v mladoboleslavské početní výhodě znovu vytasil bravurní zákrok, když z podobné situace chytil Klepišovu dorážku.

Vítkovice - Mladá Boleslav: A zase Olesz - využil přesilovku a Vítkovice zvýšily vedení na 5:0
Video se připravuje ...

Diváky pak rozvášnila rvačka Květoně s Pacovským a jako třešničku na dortu dostali třetí gól Olesze, který z levého kruhu milimetrově nad Maxwellovo rameno zacílil horní růžek.

Pak už bylo pro hosty přespříliš složité zastavit rozjetý vítkovický tanker. Účinkem se minula i změna gólmanů a Růžičku už po pěti minutách "uvítal" Kucsera, který znovu v oslabení ujel Valskému, položil si gólmana a zvedl puk pod břevno.

Rozparáděné Vítkovice excelovaly: Olesz si na Růžičku troufnul v přesilovce z úhlu drzým pokusem nad rameno a Klok do odkryté brány nekompromisně zvýšil až na 6:0.

Jedinou vadou na kráse vítkovického večera bylo šest minut před koncem gól hostujícího Orsavy, který tak Bartošáka připravil o čisté konto. Ještě v poslední minutě ale odpověděl Stránský, který se dostal do rozložené hostující defenzívy a blafákem skóroval posedmé.

Hlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Zápas měl několik fází. Nebudu souhlasit, že to byla jednoznačná záležitost. První třetina byla nahoru dolů. Začátek jsme měli lepší, pak za to vzala Boleslav. Tam jsme byl rádi, že to dopadlo, jak dopadlo. Stěžejním momentem byla boleslavská přesilovka pět na tři, kterou jsme ubránili a pak dali gól. Pak v úvodu druhé třetiny nás podržel Bartošák při nájezdu Urbana. My jsme za minutu přidali druhý gól a tam jsme se uklidnili. Musíme ale držet někdy až přehnanou ostravskou euforii dole. Extraliga je vyrovnaná a každý může porazit každého.

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Dostali jsme výprask. Myslím, že z naší strany byl vstup do zápasu na velmi dobré úrovni. Měli jsme pár šancí a domácím jsme byli vyrovnaným soupeřem, bohužel naše produktivita je taková, jaká je. Dostali jsme šanci hrát přesilovku pět na tři, ale ta byla tragicky sehraná a nás dostala do kolen. Pak to vyvrcholilo tím, že jsme v přesilovce dostali gól na 0:1, který dostal klid na domácí hokejky. Na začátku druhé třetiny jsme to mohli zdramatizovat, ale neproměnili jsme trestné a vzápětí jsme dostali gól na 0:2. Ale pak už byla vidět aktuální pohoda obou týmů. Pak už byl na ledě jeden tým, který dominoval."

Góly

Domácí: 19:56. Hrbas, 28:19. D. Květoň, 35:58. Olesz, 44:57. Kucsera, 46:46. Olesz, 50:09. Klok, 59:03. Š. Stránský

Hosté: 53:01. Orsava

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Baranka, Hrbas, Urbanec, Trška, D. Krenželok – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Szturc – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Hudeček, T. Jáchym, Š. Stránský.

Hosté: Maxwell (41. J. Růžička) – Hanzlík (C), Kurka, Němeček, Eminger, Kotvan, Dlapa, J. Říha – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Valský, P. Holík, Pacovský – Pabiška, Urban, Lenc (A) – L. Volf, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Hejduk, Kubičík – Barvíř, Blümel

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

8 461 diváků


Dynamo uspělo ve vzájemném utkání s Plzní po čtyřech porážkách

Hokejisté Pardubic vyhráli na ledě vedoucí Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a radovali se ve vzájemném souboji po čtyřech porážkách za sebou. Dynamo na ledě favorita dvakrát vyrovnalo a v rozstřelu rozhodl kanonýr Petr Sýkora.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, po ideální přihrávce Kadlece ovšem v úvodní minutě neskóroval zblízka Denis Kindl. Za chvíli po rychlém brejku pálil nekrytý Jones z pravého kruhu těsně vedle. Hosté se snažili pozorně bránit, ale nestíhali bruslit s lépe se pohybujícím soupeřem. Po individuální akci Indráka střílel z mezikruží Denis Kindl, ale Pardubice od pohromy zachránil Kacetl.

Gólman hostů měl vzápětí i štěstí, když Kaňákův tečovaný pokus od modré čáry zastavila pravá tyč. Nápor domácích vrcholil při přesiloví hře v 17. minutě, po jejímž skončení se prosadil přesnou ranou švihem Denis Kindl. Hosté dokázali odpovědět využitou početní výhodou 59 vteřin před první sirénou, kdy kotouč přesně do levého horního rohu napálil Treille.

Prostřední část opět patřila domácím. Ve 22. minutě však Stach po dlouhém tlaku v útočné třetině neprostřelil Kacetla bekhendem. Hosté nejvíce zaměstnali gólmana Svobodu, když Petr Sýkora šikovně uvolnil Trončinského, hrajícího dnes netradičně v útoku, jenž v dobré pozici zamířil jen doprostřed. Na druhé straně po elegantní kombinaci s Indrákem neproměnil z prostoru mezi kruhy gólovou příležitost Stach.

Plzeň - Pardubice: Dva body vystřelil hostům v nájezdech Sýkora, Kacetl Stacha vychytal
Video se připravuje ...

Do vedení Západočechům pomohla až téměř dvouminutová dvojnásobná přesilovka ve 36. minutě, kdy přetíženou pardubickou trojici překonal přesnou přihrávkou Stach a Mertl bez přípravy upravil na 2:1.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili hosté aktivněji a ve 45. minutě po Sýkorově vyhraném buly nenápadnou střelou srovnal Rolinek. Hráči Dynama viditelně ožili, Dušek ale po přečíslení dvou na jednoho zakončil nepřesně. Rozhodnout chtěli i domácí, ale tlačili se až příliš dopředu. V 53. minutě je za to nepotrestal Vondráček dorážející do odkryté branky.

Poté převzali iniciativu znovu Indiáni. Své šance však nevyužili ani Kracík s Kadlecem a utkání dospělo do prodloužení. Oba týmy ho odehrály opatrně a o bodu navíc pro hosty rozhodl povedeným bekhendovým blafákem v páté sérii nájezdů jediný úspěšný střelec Petr Sýkora.

Hlasy trenérů:

Ladislav Čihák (Plzeň): "Soupeř velmi dobře bránil a měl nebezpečné výpady dopředu. Dobře bránil střední pásmo. Věděli jsme to a byli jsme na to připraveni, ale na zadních mantinelech jsme prohrávali osobní souboje. První třetina ještě nebyla špatná, ale zápas se nějak vyvíjel a Pardubicím to vyhovovalo. Nám nešly dnes ani vhazování a byli jsme bez puku. Snaha tam za naší strany byla, ale neuspěli jsme v osobních soubojích. V tom se musíme jednoznačně zlepšit a připravit se na ty mančafty, že to na nás takhle budou hrát. Nechci náš výkon úplně hanět, nájezdy jsou loterie a je to i o štěstí. Nemyslím si, že by nám neseděly. Důležitější jsou ty osobní souboje, v tom musíme zabrat. Čím blíž bude play off, tak tím víc budou rozhodovat."

Pavel Marek (Pardubice): "Chci poděkovat celému našemu mužstvu za dnešní výkon. Přijeli jsme sem s pokorou. Nechtěli jsme být zatažení, ale aktivní a získat tady nějaké body. V celém zápasu jsme dotahovali dvakrát plzeňské vedení. Trochu nás nalomila přesilovka pět na tři. Kluci to ale dnes poctivě odpracovali a v nájezdech je to loterie a štěstí se přiklonilo k nám i díky poctivému výkonu od všech hráčů."

Góly

Domácí: 16:38. D. Kindl, 35:50. Mertl

Hosté: 19:01. Treille, 44:03. Rolinek, . P. Sýkora

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Kratěna, Mertl, Gulaš – Stach, Indrák, D. Kindl – Schleiss, Kracík, Eret – Rubner, Preisinger, Straka.

Hosté: Kacetl (Martin Růžička) – Hrabal, Čáslava, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, Ščotka – P. Sýkora, Poulíček, Rolinek – Perret, Tomášek, Treille – Trončinský, Bojko, Beran – Dušek, Vondráček.

Rozhodčí

Kika, Bulanov – Pešek, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 227 diváků


Famózní Konrád vynuloval Zlín

Hosté přijeli bez střelce Robertse Bukartse, domácím stále chyběli obránci Jakub Galvas, Lukáš Galvas, Škůrek a útočníci Skladaný se Sundherem.

První šanci měl hned v úvodu Káňa, ale Kašík jej vychytal. Ve třetí minutě už dostali Hanáci do vedení. Staněk nahodil puk na branku a Herman jej tečoval za Kašíkova záda. Zlín vzápětí přestál oslabení při Žižkově vyloučení. Největší možnost měl kapitán Vyrůbalík, jehož rána šla těsně nad horní tyč.

Zlín potom zatlačil Olomouc do defenzívy, ale větší příležitost si nevytvořil. Naopak zvýšit vedení mohli domácí, když v 18. minutě po Kašíkově faulu měl možnost trestného střílení Káňa, ale brankář Beranů ho vychytal.

Olomouc - Zlín: Staňkovu ránu tečoval Herman za Kašíkova záda, 1:0 pro domácí
Video se připravuje ...

Ve 22. minutě domácí nepohlídali střední pásmo a obránce Valenta jel sám na Konráda, který ale situaci zvládl a držel nadále čistý štít. O chvíli později byli opět blízko druhé branky domácí. Holec ale v přečíslení dvou na jednoho s Hermanem ztroskotal na Kašíkovi.

Olomouc potom měla více ze hry, ale zlínský gólman držel svůj tým v zápase. Chytil i další brejk Hermana, na druhé straně Klhůfek málem potrestal váhavost v olomoucké rozehrávce.

Do třetí třetiny vlétli lépe domácí a Eberle s Holcem vyzkoušeli Kašíkovu pozornost. Olomouc bránila vedení, Zlín také nechtěl otevřít obranu. Zvýšit se nepodařilo domácím ani po kombinaci Káni s Vlachem. Pět minut před koncem mohl vyrovnat Sedláček, ale zblízka trefil Konráda. Na druhé straně zamířil Holec do tyče. V poslední půlminutě zkusili Berani hru bez brankáře, ale větší možnost si nevypracovali.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Venera (Olomouc): "Pro nás to byl hodně náročný zápas. Z mého pohledu měl zápas vysoké tempo. Připravovali jsme se na to, že to bude hodně o bruslení. Byl to zápas obou gólmanů, oba chytali výborně. Nakonec hráči docela dobře bránili, my jsme tam měli jednu šťastnou teč, která to rozhodla. Bylo to hodně těžké a jsme rádi, že z toho utkání máme tři body."

Robert Svoboda (Zlín): "Je to zklamání. Domácí vytěžili ze vstupu do utkání gól, který byl nakonec rozhodující. Byl to boj. Libor Kašík nás podržel při trestném střílení. Tomáš Valenta měl největší šanci, když jel sám na brankáře. Bylo vidět, že nám vypadl rozdílový hráč Roberts Bukarts. Bez gólu je to těžké. Neměli jsme dost síly se prosadit před branku soupeře, trošku víc tam zatlačit a vytvořit si gólovou příležitost. Bohužel jsme bez bodu a musíme se chystat na dalšího soupeře."

Góly

Domácí: 02:17. Herman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), Dujsík, Čáp, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – J. Káňa, R. Vlach, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Herman, Jergl.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Valenta, Matějíček, Žižka (A), M. Novotný – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Okál, Honejsek, Klhůfek – J. Ondráček, Popelka, Goiš – Fryšara, P. Sedláček, Illo.

Rozhodčí

Mrkva, Souček – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst)

Návštěva

5500 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud