30. prosince 2017 • 19:16

VIDEO: Kometa ovládla šlágr! Sparta vyhrála v Olomouci 5:2, Liberec zabral

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva fotbalové výsledky nabídlo 35. kolo hokejové Tipsport extraligy. V jeho šlágru zvítězila Kometa Brno ve Vítkovicích 1:0 a alespoň dočasně se posunula na páté místo a stáhla ztrátu na Třinec, jenž doma padl 0:1 se Zlínem. Třetí výhru v řadě slaví Sparta, která vyhrála v Olomouc 5:2 a ukončila její vítěznou sérii. V desítce vyhrál kromě Pražanů a Zlína i Chomutov, zatímco Liberec se vrátil na desáté místo po vítězství 4:3 nad Pardubicemi. Vedoucí Plzeň pak vybojovala výhru nad poslední Jihlavou.



Zlín veze z Třince fotbalovou výhru

Od začátku zápasu dominovaly obě obrany. Hra postrádala přesnost i překvapivou myšlenku. Náznaky šancí přinesly početní výhody, v nichž byli hosté nebezpečnější. Nejblíže ke změně skóre ale byli Oceláři, když Kašík vyjel do levého kruhu za kotoučem, odpálil ho i s rozhodčím, který se mu připletl do cesty, a upadl. Puku se zmocnil Polanský, ale zlínského gólmana skvěle zastoupil Matějíček.

Prostřední pasáž odstartovali lépe hosté. Veselý se dvakrát ocitl v dobré palebné pozici a při druhém pokusu překonal i Hrubce, ale skákající puk minul levou tyč asi o třicet centimetrů. Zlín hrozil i z přečíslení a po jednom z nich se prosadili. Klhůfek uspěl v souboji s Rothem, nabil Ondráčkovi, který střelou mezi tělo a vyrážečku Hrubce rozjásal v polovině utkání početnou skupinku hostujících fandů.

Až poté se probudili Oceláři, jejichž trenér Varaďa hodně míchal se složením jednotlivých útoků. Kašík ale ve zbytku prostřední třetiny dobře zasáhl proti střele Rákose z první, našel si teč Marcinka i Rothův pokus z mezikruží.

Třinec - Zlín: Bitka v hledišti! Zlínští fanoušci se prali s pořadateli, dva lidi byli odvedeni
Video se připravuje ...

Kdo čekal, že třinečtí hokejisté začnou třetí třetinu náporem, musel být zklamán. Naopak Zlín mohl několikrát přidat druhý gól. Sedláček ale zblízka neprocedil puk mezi betony Hrubce a Okál se v sólovém úniku tak soustředil, aby rozpohyboval třineckého gólmana, až se dostal za brankovou čáru.

Oceláři se trápili a dalším skvělým zákrokem je ještě udržel ve hře Hrubec, když kryl nájezd Honejska. Po dobře sehrané přesilové hře byli domácí blízko k vyrovnání z nenápadné střely Adamského, kterou přizvedl jeden ze zlínských beků na horní tyč. Naprázdno vyšli i při minutové power play, v jejímž závěru se ozýval z tribun pískot. Třinec totiž doma prohrál počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Třinec): "Když nedáte doma gól, nemůžete vyhrát. Zlín hrál výborně, obětavě. Skvěle bruslil a trochu nám dělal problém jejich forčeking. Těžko se nám přecházelo přes střední pásmo, které měl zorganizované a pokryté. Vytvořili jsme si i tak nějaké šance, ale Kašík je pochytal. Na druhou stranu jsme mohli ve třetí třetině inkasovat. Šimon Hrubec nás v ní podržel, chytil dva tři nájezdy."

Robert Svoboda (Zlín): "Je to husarský kousek vyhrát v Třinci 1:0. Stejným poměrem jsme prohráli posledně v Olomouci a teď jsme se přesvědčili, že i my dokážeme vyhrát na jeden gól. Tým podal výborný výkon, zaslouží si pochvalu. Káša neprůstřelný, dobře jsme se pohybovali, bojovali, hráli s nasazením a odměnou za to jsou pro nás velmi cenné tři body."

Góly

Domácí:

Hosté: 30:52. J. Ondráček

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, Roth, D. Musil, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Dravecký – Martynek, M. Kovařčík, Cienciala – O. Kovařčík, Mikulík, Irgl.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka (A), Matějíček, Gazda – O. Veselý (C), Fořt, Kubiš (A) – Šťastný, Honejsek, Okál – Klhůfek, P. Sedláček, J. Ondráček – Illo, Fryšara, Popelka.

Rozhodčí

Pražák, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion


Piráti dvakrát prohrávali, přesto vezou dva body

Domácí nastoupili již bez útočníka Ihnacaka, který zamířil do švýcarského Oltenu. Pikantností byl souboj bratří Lukešů, litvínovského útočníka Františka proti chomutovskému brankáři Štěpánovi.

Utkání začali lépe domácí, po dvaceti vteřinách měl první šanci Hübl, po něm následovala Gerhátova střela, ale Lukeš si s oběma pokusy poradil. Kantora, který dostal opět přednost před Petráskem, prověřil v páté minutě Slovák. Další šanci měl Vondrka, který se pokoušel nadvakrát překonat domácího brankáře.

V 10. minutě útočník Lukeš ranou švihem prověřil svého mladšího bratra, ten bez problémů zakročil. I nadále úřadovala první litvínovská formace, prosadila se ale až v závěru první třetiny. V 18. minutě našel Hübl volného Gerháta, který usměrnil puk za brankovou čáru.

V úvodu druhé třetiny měli hosté dvě velké příležitosti. Nejprve se dostal do brejku Koblasa, ale Kantor si s jeho pokusem poradil. Stejně jako později s šancí Růžičky. Ve 28. minutě už hosté vyrovnali. Zmatků před domácím brankovištěm dokázal využít Poletín. Další dvě příležitosti měl na hokejce Koblasa, ale chvíle chomutovského útočníka přišly až později.

Litvínov - Chomutov: Buly skončilo pod těly hráčů, u toho se zranil Skokan
Video se připravuje ...

V závěru třetiny se domácí opět dostali do vedení. Pěknou kombinaci Lukeše s Hüblem zakončil dorážející Gerhát, který si připsal druhou trefu v utkání a jubilejní desátou v sezoně.

Uklidnit domácí mohl Kubát, dvakrát jej však vychytal Lukeš. Hosté poté převzali aktivitu, ale dlouho se jim nedařilo vypracovat si výraznější šance. V 59. minutě mohl zápas rozhodnout František Lukeš, ve velké šanci ale přestřelil a domácí toho vzápětí litovali. Hned z protiútoku totiž vyrovnal Koblasa.

V prodloužení měli hosté výhodu přesilové hry, Kantor všechny pokusy pochytal. A když poté Kubát nedokázal využít samostatný únik, rozhodly o vítězi nájezdy. V těch byli úspěšnější hosté. Kantora překonal Koblasa, Vondrka a Růžička, Lukeš si poradil s nájezdy Gerháta, Válka i Trávníčka.

Ohlasy trenérů:

Darek Stránský (Litvínov): "První třetina byla z naší strany solidní. Byl tam pohyb, chuť a podařilo se nám dát i branku. Další průběh už tak slavný nebyl. Věděli jsme, že jakýkoli výsledek o gól je ošemetný a to se také potvrdilo. Nepodařilo se nám odskočit, v závěru jsme nevyužili vyloženou šanci a z protiútoku jsme inkasovali. Nezvládáme koncovky utkání, to nás hodně mrzí. Bohužel v nájezdech jsme neměli nápad, nezvládli jsme je."

Jan Šťastný (Chomutov): "Musím říct, že jsme čekali velmi těžké utkání, ale že bude až takto těžké, to jsme byli překvapeni. První třetina byla z naší strany nedobrá. Litvínov měl dobrý pohyb. Ve druhé třetině jsme byli lepší, zlepšili jsme pohyb a dokázali jsme vyrovnat. Bohužel na konci třetiny jsme inkasovali. Chtěli jsme být i nadále aktivní, věřili jsme, že jsme schopni srovnat. Bod po šedesáti minutách byl spravedlivý. Díkybohu, že jsme po dlouhé době zvládli nájezdy. Byl to poslední zápas tohoto roku, takže jsme chtěli vyhrát, hráli jsme o šest bodů, navíc derby. Jsme šťastní a velice si výhry vážíme."

Góly

Domácí: 17:37. Gerhát, 37:14. Gerhát

Hosté: 27:09. Poletín, 58:28. Koblasa, . Koblasa

Sestavy

Domácí: Kantor (Petrásek) – Hunkes, Kubát (A), Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, Baránek, Sörvik – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jánský, M. Hanzl, Trávníček (C) – J. Černý, Válek, Matoušek – M. Havelka, Jícha, Dufek.

Hosté: Š. Lukeš (Pavlát) – Valach, Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, Tomáš Dvořák, Grman – Hlava, Chlouba, A. Dlouhý – Poletín, Smejkal, Šťovíček – Sklenář, V. Růžička (A), Vondrka (C) – Koblasa, Huml (A), Skokan.

Rozhodčí

Vyacheslav Bulanov (RUS), Roman Svoboda – Milan Kis, Lukáš Rampír

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Návštěva

6011 (vyprodáno) diváků


Vítkovice klubový rekord nepokořily

Deset tisíc diváků ve vyprodané Ostravar Aréně vidělo svižnou první třetinu a hned několik šancí. Tu největší měl v 11. minutě domácí Roman, který v přesilovce u pravé tyče minul zcela odkrytou branku.

Za Vítkovice se neprosadil ani Szturc, jehož střelu zblízka zastavil Čiliak levým betonem. Na druhé straně zase vychytal Bartošák po výpadu dvou na jednoho bekhendový pokus Hynka Zohorny. Vítkovický brankář poté zneškodnil i tutovku Erata.

Nástup do druhé třetiny patřil Kometě a přispěla tomu početní výhoda po vyloučení Květoně. V ní se hosté na celé dvě minuty usadili v útočném pásmu a ostřelovali Bartošáka ze všech stran. Ten však odolával, když zlikvidoval v krátkém čase šest střel.

Vítkovice - Kometa Brno: Osamocený Hruška se před Bartošákem nemýlil, 0:1
Video se připravuje ...

Ostravané měli poté i díky dvěma přesilovkám více ze hry, ale Lev ani Jáchym si na Čiliaka nepřišli. Před druhou pauzou ještě zahrozil při přečíslení Erat. Jeho švih mezi betony ale Bartošák čekal.

Ve třetí třetině mohl poslat domácí do vedení Bartovič, který si nabruslil na šikovné nahození Lva z obranné třetiny. To se odrazilo od zadního mantinelu před Čiliaka, který vytáhl další jistý zákrok. Udeřilo tak na druhé straně.

V 54. minutě našel Erat před brankou nehlídaného Jana Hrušku, ten se s pukem otočil a bekhendem poslal Brno do vedení. V závěru to zkusily Vítkovice bez gólmana v šesti proti čtyřem, ale do prodloužení už utkání nedostaly. Kometa tak podruhé za sebou neinkasovala, předešlou nulu v Pardubicích ale vychytal Marek Langhamer.

Ohlasy trenérů:

Jakub Petr (Vítkovice): "Od první minuty měl zápas parametry play off, snesl opravdu přísné měřítko. Hráči byli maximálně koncentrovaní. Z našeho pohledu nešlo nevnímat sérii vítězství. I když jsme nevyhráli a neprotáhli ji, za výkon jsem hráčům poděkoval. Nechali na ledě všechno. Jestli jsme to utkání měli zlomit, tak ve druhé třetině, kdy jsme se v přesilovkách dostali do tlaku. Oproti minulým zápasům se nám bohužel nepodařilo proměňovat šance."

Kamil Pokorný (Kometa Brno): "Bylo to vynikající utkání před vyprodanou arénou. V první třetině jsme byli o něco aktivnější, ve druhé byly zase aktivnější Vítkovice. Byly častěji na puku, měly větší tlak. Oslabení jsme sice odehráli dobře, ale stála nás spoustu sil. Třetí třetina už byla kdo s koho. Bylo jasné, že kdo dá gól, bude výhře opravdu blízko. Nám se to sedm minut před koncem povedlo. Všichni pracovali skvěle, Marek Čiliak v brance podal naprosto koncentrovaný výkon."

Góly

Domácí:

Hosté: 53:05. Hruška

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), D. Krenželok, Hrbas, Urbanec, Trška – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Szturc – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Dej, T. Jáchym, Š. Stránský – Hudeček.

Hosté: Čiliak (Dostál) – O. Němec (A), J. Krejčík, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, L. Vágner – Haščák, Zaťovič, L. Čermák (C) – M. Erat (A), Hruška, R. Zohorna – Mallet, H. Zohorna, T. Svoboda – P. Kratochvíl, Dočekal, Horký.

Rozhodčí

Hradil, Souček – Gebauer, Lederer

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

10 004 - vyprodáno diváků


Liberec má tři body poprvé od 24. kola

Liberečtí vstoupili do utkání velmi aktivně a hned ve 4. minutě šli do vedení. Dorážkou vlastní střely se prosadil obránce Kolmann. Druhý gól mohli následně Bílí Tygři přidat ve dlouhé dvojnásobné přesilovce, nesehráli ji ale vůbec dobře.

Udeřilo tak na druhé straně. Ihned po vhazování nahodil od modré čáry hostující Wishart a kotouč skončil až za překvapeným Willem. Domácím mohl vrátit vedení Mikyska, nejprve však nastřelil tyč a v další gólové šanci ho vychytal Kacetl. Vzápětí zvonila po ráně Čáslavy branková konstrukce také za Willem.

Na začátku druhé části hrálo Dynamo přesilovou hru a dokázalo ji využít. Do vedení poslal hosty přesnou střelou k tyči Marosz. Třetí branku Východočechů mohl přidat Treille, Will se ale blýsknul dobrým zákrokem. Poté bylo k vidění několik vyloučení na obou stranách a také boxerská vložka mezi Maierem a Rolinkem. V závěru druhé třetiny mohl po Mikyskově pasu vyrovnat Kvapil, také Kacetl byl ale připraven.

Liberec - Pardubice: Studená sprcha pro hosty, Krenželok vstřelil gól na 3:2
Video se připravuje ...

Třetí třetinu začali náporem Severočeši a za svou aktivitu byli odměněni vyrovnávacím gólem, o který se postaral Ordoš. Hned vzápětí dostali domácí možnost početní výhody a po přesné ráně Krenželoka otočili během osmapadesáti vteřin stav utkání z 1:2 na 3:2.

Na druhé straně měl pak na hokejce vyrovnání Petr Sýkora, Will však s vypětím všech sil svou branku uhájil. V další přesilové hře pak přidal po pěkné kombinaci čtvrtý gól Kvapil a o výsledku se zdálo být rozhodnuto.

Necelou minutu před koncem třetího dějství se však za domácí obranou objevil Treille a protože byl faulován Šmídem, bylo nařízeno trestné střílení. Francouzský útočník ho s přehledem proměnil a ještě vykřesal hostům naději. Liberec už si ale své vítězství vzít nenechal.

Ohlasy trenérů:

Karel Mlejnek (Liberec): "Vstup do utkání se nám povedl. Poté jsme však už podruhé za sebou doma špatně sehráli dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Naštěstí se hráči, kteří ji hráli, vykoupili dvěma góly z přesilovek ve třetí třetině. Druhá třetina byla opět díky naší nedisciplinovanosti v režii soupeře. Změna našeho herního projevu ve třetí třetině u nás nastala po velké korekci v sestavě a změně v taktice. Jsme neskutečně rádi za tříbodové vítězství, na které jsme pět týdnů čekali. Chtěl bych za tým poděkovat divákům, kteří stáli po celý zápas na naší straně."

Miloš Holaň (Pardubice): "Věděli jsme, že Liberec bude tlačit hned od začátku utkání. Chtěli jsme co nejdéle udržet bezbrankový stav, bohužel jsme ale brzy inkasovali. Poté jsme však ubránili dlouhé oslabení ve třech a srovnali hru. Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem a šli po zásluze do vedení. Bohužel jsme nedali více než jednu branku. Ve třetí třetině jsme pak pro mě nepochopitelně vypnuli a přestali hrát naši hru. Během minuty jsme dostali dva góly, které jsme domácím darovali."

Góly

Domácí: 03:03. Kolmann, 44:15. Ordoš, 45:13. L. Krenželok, 57:25. M. Kvapil

Hosté: 09:35. Wishart, 23:46. Marosz, 59:10. Treille

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Kolmann, Šmíd (A), Maier, Jánošík – Ordoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, J. Mikyska, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach – Jeník, Vantuch, D. Špaček.

Hosté: Kacetl (Martin Růžička) – Čáslava, Cardwell, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Holland, Trončinský – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, Treille – Vondráček, Poulíček, Beran – Bojko, Dušek, Perret.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Gerát, Hynek.

Stadion

Home Credit Arena

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků


Nováček lídra potrápil, ale vrací se bez bodu

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale z úvodního náporu se ani při přesilové hře neprosadili. Hosté spoléhali na dobrou obranu středního pásma a rychlé brejky. V 16. minutě ovšem zbytečným útočným faulem nabídl Kubalík Indiánům početní výhodu. Po Mertlově přiťuknutí ještě Gulaš z velkého úhlu Voldena nepřekonal, za chvíli ale norského gólmana prostřelil nenápadnou střelou z pravého kruhu Jones.

Začátek prostřední části patřil domácím, Indrák ovšem při přečíslení tři a dva mířil z mezikruží nad a vzápětí po ideální nabídce Stacha od pravého hrazení nepřekonal nekrytý Kratěna tváří v tvář Voldena.

Ve 27. minutě propadla na obranné modré čáře plzeňská defenziva a po sklepnutí Dostálka Zemanovi do jízdy jihlavský útočník přesnou střelou pod Svobodovu vyrážečku vyrovnal na 1:1. Poté se hra vyrovnala, ale místo gólových příležitostí na ledě přibylo osobních soubojů.

Plzeň - Jihlava: Skvělé zakončení Jana Schleissa, 2:1 pro domácí
Video se připravuje ...

Ve 35. minutě mohl Duklu dostat do vedení během přesilovky Hammil, jeho svižný pokus z levého kruhu však Svoboda dokázal vyrazit do břevna a plzeňský gólman zlikvidoval i další šance střelecky aktivnějších hostů.

Osmnáct vteřin po druhé pauze se ale k odražené střele Mertla dostal Schleiss a po objetí branky zasunul puk za čáru na 2:1. Rychle mohl odpovědět Anděl, jehož tečované nahození od modré čáry zastavila levá tyč.

Jihlavští ve snaze o srovnání výsledku otevřeli hru. K individuálnímu průniku toho ve 48. minutě využil Gulaš, ale po úspěšném bekhendovém blafáku zakončil nad odkrytou branku. Následně Dukla promarnila početní výhodu a z protiútoku dva na jednoho Straka dorážel Kracikovu střelu jen těsně vedle. Závěrečnou power play Jihlavy ukončil 44 vteřin před sirénou trefou prázdné branky Gulaš, který tak stylově oslavil dnešní 32. narozeniny. Plzeň porazila Duklu poosmé za sebou.

Ohlasy trenérů:

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Proti Jihlavě se hraje vždy hrozně těžce. Mají ve hře pokaždé velké úsilí, jsou houževnatí a dávají do toho srdce. Klobouk dolů před nimi. Utkání bylo ve velkém tempu a divákům se muselo líbit. Oba týmy nic nevypustily a my jsme byli o trochu šťastnější. Už poslední zápasy jsme z našeho výkonu cítil, že odeznělo takové sebeuspokojení z naší pozice v tabulce. Dnes byla na hráčích vidět obrovská chuť dotáhnout utkání za každou cenu do vítězného konce."

Petr Vlk (Jihlava): "Jsme hodně zklamaní, že jsme po takovém předvedeném výkonu nezískali ani bod, protože bychom si ho dnes zasloužili. Rozhodly dvě hloupé chyby, které jsme soupeři nabídli. Tak zkušený tým je samozřejmě dokáže potrestat. První byla zbytečné oplácení v útočném pásmu, při vítězném gólu Plzně po vyražené střele odjeli od branky a nechali tam hráče samotného. To se nám nesmí stávat. Beru to jako další porážku o jeden gól, protože třetí branka byla do prázdné. Jsme zklamaní, ale musíme se z toho oklepat a jít dál. Máme charakterově zdravé mužstvo, které se s tím dokáže poprat."

Góly

Domácí: 16:58. Jones, 40:18. Schleiss, 59:16. Gulaš

Hosté: 26:47. Zeman

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Indrák (A), Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kracík, D. Kindl – Schleiss, Kratěna, Eret – Rubner, Preisinger, Straka.

Hosté: Volden (Vejmelka) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Hamill, Skořepa (A), T. Kubalík – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Rabbit.

Rozhodčí

Hribik, Petružálek – Brejcha, Jelínek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7 111 diváků


Sparta znovu slaví, Mora padla po pěti výhrách

Hosté přijeli na Hanou bez zraněných Zbyňka Michálka, Kumstáta a Černocha, domácím stále chyběli v obraně otec a syn Galvasové, Ondrušek, Škůrek a v útoku Skladaný s Káňou.

První vyložené šance měla Olomouc, Strapáč i Herman však finského brankáře Aittokallia z dobrých pozic nepřekonali. I díky tomu se mohla Sparta dostat do vedení. V 13. minutě otevřel skóre z brejku Klimek.

Olomouc se snažila o vyrovnání, nebezpečně pálil Eberle, zblízka to zkoušel Laš, finský brankář ale Spartu držel. Hosté hrozili opět z brejků, Konrád však další příležitost Klimka zlikvidoval.

Druhou část začali lépe hosté. Konrád vychytal bekhend Pecha i velkou možnost Formana, který málem potrestal hrubku Dujsíka v rozehrávce. Ve 28. minutě už Sparta navýšila vedení. Vrána našel z rohu ve střelecké pozici Kudrnu, jeho pokus ještě Konrád vyrazil, ale na dorážku Říčky už byl krátký. A pro Hanáky mohlo být ještě hůře, Mikuš překonal Konráda, puk směřující do branky odvrátil na poslední chvíli Jaroměřský.

Olomouc - Sparta: Další gól hostů přidal Vrána, 1:3
Video se připravuje ...

Ve třetí třetině si domácí konečně pomohli přesilovkou. Herman našel na modré čáře Houdka a jeho dělovka se zastavila až v síti. Pěknou ránu pak poslal na sparťanskou branku také Jergl, Aittokallio byl ale připravený.

Ve 46. minutě Sparta opět domácím odskočila, když brejk první formace zakončil Vrána. Hanáci však hned v dalším střídání opět snížili, Strapáč se prosadil před brankou a zasunul puk za záda Aittokallia.

O chvíli později však skórovali opět hosté. Ve hře čtyři na čtyři se trefil bek Piskáček. O další drama se mohl postarat Strapáč, další gól ale nepřidal. Poslední slovo tak měl Jarůšek, jenž se prosadil po dalším rychlém protiútoku. Sparta tak porazila Olomouc počtvrté v řadě.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "Dostali jsme lekci z efektivity zakončení. Po celý zápas jsme si vytvořili dostatek střeleckých příležitostí i brankové šance, které jsme neproměnili. Pustit Spartu tolikrát do přečíslení se nevyplatilo. Všechno dotáhli do zakončení, což byl rozhodující faktor. Pět chybějících obránců, to není obvyklé, ale musíme se s tím popasovat. Noví hráči mají možná trochu méně zkušeností, ale tak to prostě je."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Navázali jsme na poslední dva herně povedené zápasy. Všechno si sedlo, výborný výkon předvedl gólman i defenziva. Dařilo se nám i ve středním pásmu a pak proměňovat protiútoky. Byl to vynikající týmový výkon. Máme tam takový dieselový stroj, který se pomalu rozjížděl. Z kabiny teď cítím nadšení, které mužstvo potřebuje, aby se zápasy překlápěly k vítězství."

Góly

Domácí: 41:40. Houdek, 46:15. Strapáč

Hosté: 12:39. Klimek, 27:28. Říčka, 45:56. P. Vrána, 48:22. Piskáček, 54:08. Jarůšek

Sestavy

Domácí: Konrád (Falter) – Staněk, Jaroměřský, Rutar, Houdek (A), Čáp, Dujsík – Laš, J. Knotek (C), Eberle – Burian (A), R. Vlach, Sundher – Strapáč, Mráz, Ostřížek – Holec, Herman, Jergl.

Hosté: Aittokallio (J. Laco) – Švrček, Piskáček, Mikuš, Kalina, Nedomlel, T. Pavelka, M. Jandus – Říčka, P. Vrána (A), Kudrna – Reichenberg, J. Hlinka (C), Jarůšek – Klimek, Pech, Forman – Rousek, Pšenička, Uher.

Rozhodčí

Pešina, Mrkva – Jindra, Zíka

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

5500 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud