Miroslav Horák
27. dubna 2018 • 12:30

Krupp ve Spartě? Pomůže, problém klubu ale není v trenérech, říká Gross

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až se fanoušci Berlína dozvědí, že Uwe Krupp opouští Eisbären a vydává se na českou misi, spadne jim brada. „Budou zklamaní,“ domnívá se Pavel Gross, někdejší sparťanský útočník a nyní jeden z nejvíce oceňovaných koučů německé DEL. V rozhovoru pro deník Sport mluví o kvalitách Iwe Kruppa, o střetu mentalit i svém vlastním jednání s Petrem Břízou.



Koncem loňského roku byl Pavel Gross v kontaktu s šéfem Sparty Petrem Břízou, někdejší spoluhráči nadhodili společnou budoucnost v Praze. Přednost však Gross dal už dřívější a atraktivní pobídce z Mannheimu, kde ústecký rodák v druhé polovině 90. let zářil jako hráč. Pro Sport mluví o Kruppově práci, kterou poznal v Německu. 

Pomůže Krupp Spartě?
„Může. Uwe je dobrý kouč, má obrovské hráčské zkušenosti, včetně NHL, a ty trenérské dokonce z německého nároďáku. Bude to pro něj každopádně něco nového. Uwe nikdy nevedl tým mimo Německo, v cizině nepobýval jinde než doma nebo v Americe. A také Sparta nikdy neměla trenéra, který by ovládal pouze němčinu a angličtinu.“ 

Pro obě strany půjde o velkou novinku a zkušenost.
„O značnou. Je to výzva pro něj i pro Spartu. Po odborné stránce nepředpokládám jediný problém. Jde spíš o to, že tihle lidé mají jinou mentalitu nebo charakter. Nebudu říkat, co je lepší nebo horší, každopádně rozdíl v nastavení mysli tu je. Tak uvidíme.“

Možná to skřípe někde jinde

Z mého pohledu právě osobnost odjinud může Spartu provzdušnit, vyvětrat nashromážděné dusno. Klub nebo minimálně A tým potřebuje nový impulz, nemyslíte?
„Popravdě, nevím. Mám ke Spartě pořád dobrý vztah, tři roky jsem za ni hrával, tak vím, jak parádní je to organizace. Už jenom žít v Praze, v jednom z nejhezčích měst v Evropě nebo na světě, je fantazie. Já se na to samozřejmě dívám z povzdálí, ale přijde mi, že Sparta měla i poslední dobou trenéry velkého formátu, ať už Jandače , nebo Kalouse . Přitom oni sami nedokázali Spartu posunout tam, kam by si přáli.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud