22. května 2018 • 20:42

Varům pomohl do extraligy, teď Fin v 26 letech končí! Chce být pilot

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Život sportovce někdy píše zajímavé příběhy. Nezvyklou cestu zvolil finský hokejový útočník Henri Tuominen, jenž nastupoval za Slavii i Mountfield HK a v uplynulé sezoně pomohl Karlovým Varům do extraligy. Rodák z Turku totiž v 26 letech s hokejem končí a vrací se do Finska, kde chce studovat školu pro piloty.



Česká Tipsport extraliga bude mít v příští sezoně o jednoho legionáře méně. Finský útočník Henri Tuominen vymění v 26 letech hokejku za knipl, protože se bude prohánět vzduchem! „Henri ukončil kariéru a vrací se zpět do rodného Finska, kde bude studovat školu pro piloty,“ stojí na oficiálním Twitteru Karlových Varů.

Tuominenovo rozhodnutí ovšem tolik překvapivé není. O svém snu totiž mluvil už před dvěma lety pro klubový web, když dostal otázku, čím by se živil, pokud by nehrál hokej. „Možností je hned několik. Na univerzitě ve Finsku bych rád vystudoval některý z vědeckých oborů. Kdybych se nestal hokejistou, lákalo by mě stát se pilotem.“

Vášnivý kuchař, čtenář i fanoušek amerického fotbalu si tak svůj sen splní. Kariéru však končí nezvykle brzy, protože bývalému hráči Slavie, Mountfieldu HK a Karlových Varů je teprve 26 let.

V uplynulém ročníku odehrál včetně play off celkem 55 zápasů s bilancí osmi gólů a jedenácti asistencemi. Další tři přihrávky pak přidal v šesti zápasech baráže, ve které Karlovy Vary oslavily návrat mezi elitu.

Fanoušci si však Henriho Tuominena vybaví z extraligového utkání v lednu 2017, kdy se v dresu Energie popral s Janem Knotkem z Olomouce.

Olomouc - Karlovy Vary: Bitka! Tuominen si to rozdal s Knotkem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud