Jiří Vítek
4. srpna 2018 • 21:13

Kometa smetla Třebíč, zářil Meluzínův syn: Z fanoušků jsem si ukáknul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvod nové sezony zvládli podobně suverénně jako závěr té předchozí. Brněnská Kometa již potřetí v řadě zahájila sérii přípravných utkání na novou sezonu duelem s partnerskou Třebíčí, a i bez klíčových opor ukázala prvoligovému soupeři svoji sílu. Pod výhrou 8:1 se podepsal dvěma brankami teprve šestnáctiletý Erik Meluzín, pro něhož to byla premiéra v šatně A-týmu. „Spoluhráči mě uklidňovali, nervozita ze mě ale spadla až po prvním gólu,“ líčil mladý útočník své dojmy.



Kombinovaná sestava doplněná o mladší hráče zvládla úvodní duel nové sezony na jedničku. Zkušení hráči a klíčové opory dostaly ještě volno, vůdčí otěže tak převzali jiní a kapitánské céčko dostal na dres Martin Dočekal. Hned v úvodní minutě utkání se po zaváhání hostů prosadil při vlastním oslabení třebíčský Adam Raška, zbytek duelu už však patřil Kometě.

„Bylo to náročné, jsem rád, že mám za sebou první zápas. Vždy je to těžké, teď to bylo ještě horší kvůli teplu. Byl i celkem špatný led, ale naštěstí je to za námi,“ ulevil si po utkání obránce Juraj Mikuš, který se poprvé od příchodu ze Sparty představil v modrobílém dresu.

Slovenský zadák současně neopomněl pochválit brněnské fanoušky, kterých se do Třebíče vydalo několik stovek. „Ještě jsem nezažil, aby došlo na zápas proti prvoligovému týmu tolik lidí, navíc venku. Byla to paráda,“ chválil dvoutisícovou návštěvu.

Zábranský: Dohoda s Eratem? Nastoupí, až bude mít chuť
Video se připravuje ...

Atmosféru brněnského kotle okusil poprvé z pozice hráče také šestnáctiletý Erik Meluzín, syn bývalého reprezentačního útočníka Romana Meluzína. Talentovaný forvard nastoupil v pátek za juniorku v přípravném utkání proti Vsetínu, o den později už naslouchal pokynům Libora Zábranského.

„Dozvěděl jsem se to v pátek po zápase za juniorku. Prvně jsem si myslel, že to není pravda, ale pak mi to řekli trenéři, tak jsem tomu začal věřit,“ vyprávěl mladý forvard po debutu.

Také on po utkání zmiňoval hlasité publikum. „Spoluhráči mě uklidňovali, že je to jen přípravný zápas a že mám hrát naplno. Ale když začal komeťácký kotel křičet, tak jsem si trochu ukáknul,“ usmíval se Meluzín.

Nervozitu zahnal až v polovině druhé třetiny, když po pobídce kapitána Martina Dočekala zvyšoval již na 4:1, v závěru třetí třetiny pak díky důrazu na brankovišti zvýšil na konečných 8:1.

Spoluhráči mu po první trefě dovezli na památku puk, který může ukázat doma svému tátovi, jenž je od nové sezony asistentem trenéra u brněnské juniorky. „Ani se nepřijel podívat, byl doma. Ale myslím, že bude šťastný,“ usmíval se Meluzín junior po svém debutu.

Góly

Domácí: 00:53. Raška

Hosté: 01:13. Kratochvíl, 03:19. Plášek, 15:21. Kunc, 29:00. Meluzín, 45:42. Mlynář, 49:03. Mallet, 49:47. Mallet, 55:39. Meluzín

Sestavy

Domácí: Svoboda (31. Jekel) – Bilčík, Čermák, Čejka V., Hort, Kabelka, Furch, Kučera – Jurnečka, Čejka J., Nedvídek, Paták, Kusko, Raška, Novák, Havlát, Střondala, Ferda, Matula, Nejedlý, Frydrych.

Hosté: Vejmelka (31. Dostál) – Kowalczyk, Mikuš, Mikyska, Štencel, Gulaši, Bartejs – Dočekal, Zohorna, Mallet, Plášek, Süss, Horký, Svoboda, Mlynář, Kratochvíl, Meluzín, Kunc.

Rozhodčí

Stadion

MANN + HUMMEL ARENA

Návštěva

2048 diváků

Kašpar: Jednání se Šlégrem nedopadla, zdravotní potíže jsou pryč
Video se připravuje ...

Kometa ovládla poslední dva ročníky Tipsport extraligy. Zvládnou v nadcházející sezoně dokonat hattrick?
Kometa ovládla poslední dva ročníky Tipsport extraligy. Zvládnou v nadcházející sezoně dokonat hattrick?

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud