Jan Pikous
14. září 2018 • 22:18

Krupp po první výhře Sparty: Byly tam věci, na kterých lze stavět

Autor: Jan Pikous
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je na něj upřena maximální pozornost. Větší osobnost totiž v české extralize nenajdete. Německý trenér Uwe Krupp se v létě ujal vlády nad Spartou a v pátek ho čekalo první soutěžní utkání proti Mountfieldu. V něm si jeho tým připsal po suverénním výsledku 4:0 první tři body, na ledě se však o jednoznačnou záležitost nejednalo. „Bylo by trochu naivní si myslet, že sem nepřijedou hrát hokej,“ ocenil nový kouč Pražanů aktivní výkon protivníka.



Byť skóre 4:0 působí jako jasná záležitost, Hradec Spartě body neodevzdal zadarmo. Naopak, Východočeši domácí výrazně přestříleli a k výhře tak velkým dílem Pražanům pomohl extraligový navrátilec Matěj Machovský, který zaznamenal 37 zákroků a udržel čisté konto.

„Bylo by naivní si myslet, že když hrajeme doma, tak sem nepřijedou hrát hokej. Přijeli ho hrát, vyvíjeli na nás tlak, vedli si dobře. Museli jsme dobře bránit a naše obrana i brankář odvedli super práci,“ věděl po utkání Krupp a pochválil Machovského i muže před ním.

Sparta - Mountfield HK: Delisle propálil vše, co mu stálo v cestě a Sparta vedla 3:0
Video se připravuje ...

Zatímco šance Hradce končily na Machovském, Sparta se čtyřikrát dokázala prosadit. „V ofenzivě jsme využili šance, které jsme měli. Byly tam věci, které bychom mohli dělat lépe, ale také hodně dobrých věcí, na kterých můžeme stavět,“ těšilo německého kouče po povedené domácí premiéře, které přihlížela slušně zaplněná O2 Arena.

„Čekal jsem, že fanoušci budou dobří,“ usmíval se nový lodivod Pražanů. „Cestovali za námi už v přípravě a vždy vytvořili skvělou atmosféru. Tak to bylo i dnes a k výhře nám pomohli.“ Teď čeká Kruppovu Spartu první venkovní zápas, v neděli Vránu a spol. přivítají Vítkovice.

Góly

Domácí: 15:48. Jarůšek, 26:34. Košťálek, 42:49. Delisle, 58:51. Kudrna

Hosté:

Sestavy

Domácí: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Piskáček (A), Gregorc, Delisle – Černoch, Sill, Smejkal – Jarůšek, P. Vrána (C), Říčka – Forman, Pech (A), Kumstát – Kudrna, Klimek, Buchtele.

Hosté: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Rosandić, Piché, F. Pavlík – Paulovič, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Cingel, Bezúch – Berger, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, R. Pilař.

Rozhodčí

Kika, Hejduk – Gebauer, Lederer

Stadion

O2 arena

Návštěva

8308 diváků

Takhle zvýšil Andrej Kudrna na 4:0
Takhle zvýšil Andrej Kudrna na 4:0

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud