Zdeněk Janda
14. září 2018 • 22:38

Krupp: Body také za střízlivé zhodnocení. A skvělý Machovský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězná premiéra 4:0. S čistým kontem. Tři body. Německý kouč Uwe Krupp vstoupil do ostře sledovaného hokejového angažmá úspěšně. Misi, při níž má pozvednout roky zahanbenou Spartu, načal dobře. Výsledek vypadá jasně, ale až taková dominance to nebyla. Co dalšího ukázala partie s Mountfieldem?



Dlouho se pražský tým nemohl dostat do tempa, první třetina byla mizerná. Když Uwe Krupp dopředu mluvil o tom, že chce od mužstva to, aby diktovalo tempo hry, v úvodu to tak nevypadalo. Mountfield působil živěji.

Přesně ve stylu toho, co požaduje sportovní manažer Jaroslav Bednář . Sparta ale ukázala špičkovou efektivitu. Chvílemi se totiž nechala zatlačit, poměr střel 44:28 ve prospěch hostů ale o lecčems svědčí.

Takže ano, výhra se pro Kruppa a spol. počítá. Ale k ideálu má hra daleko, což si zkušený kouč dobře uvědomuje.

Také se to po zápase nebál pojmenovat. I v tomto ohledu ukázal profesionalitu. Neschovával se za nicneříkající fráze, ale premiéru zhodnotil trefně a výstižně. Dal dobře hrajícímu soupeři kredit, uznal, že výsledek je až příliš vysoký na to, jak to vypadalo na ledě…

Sparta musela hrát více do defenzivy, k čemuž ji aktivně hrající Hradec donutil. Ani tohle neměl problém zkušený německý stratég přiznat. Na první pohled jednoznačným vítězstvím si tedy rozhodně nenechal zastřít realitu.

Pražský tým hlavně v úvodu několikrát spasil brankář Matěj Machovský . Nebýt jeho, kdo ví, jak by to dopadlo… Někdejší plzeňský gólman ukázal, že může být tou vytouženou jedničkou, po které Sparta dlouhé roky sní. A zatím marně.

Působil klidně, vyrovnaně. Od začátku z něj tryskalo sebevědomí. Minulá sezona, při níž se marně snažil lépe uchytit v zámoří, sice jeho sebevědomí mohla malinko nahlodat. Ale nezdá se, že by nahlodala.

Jasně ukázal: Nebojte. O sparťanské brankoviště je dobře postaráno. Stejně jako o trenérský post. Krupp dobře ví, že ho oči nejenom sparťanských fanoušků budou rentgenovat. Nebude to v žádném případě mise, kterou by mohl jen tak proplout. Což ani nechce. To není jeho styl.

Příprava i první zápas ukázaly, že je na to dobře nachystaný.

Takhle zvýšil Andrej Kudrna na 4:0
Takhle zvýšil Andrej Kudrna na 4:0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud