Kryštof Rossmann
13. října 2018 • 12:38

Liberec si piplá mladíky jako v NHL! Podívejte se na know-how Tygrů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý klub má jinou motivaci. Některý vše přizpůsobí honu za medailemi, jiní chtějí zase hlavně přežít, a pak je tu Liberec. Klub, který míří za výsledky taky, plus chce vychovat maximální množství úspěšných mladíků pro dospělý hokej. Organizace pod Ještědem dělá dost věcí po svém, má své vlastní know-how. Pro juniory a dorostence začínají být Tygři jasnou volbou. Důvod? Láká je okusit praktiky kouče Filipa Pešána.



Synonymem pro Bílé Tygry se stal za poslední roky Filip Pešán. Moc dobře znáte slova, která se před jeho jméno často přidávají: mladý, progresivní, charismatický... Není jediným důvodem, proč Liberec, na české poměry v nadstandardním počtu, vychovává hráče pro zámořské soutěže. Sám hlavní trenér a sportovní ředitel ale určil napříč celým klubem jasnou vizi. Nastavil pravidla, postupy, a hlavně najal tým, který pracuje na stejném cíli, bez výjimek.

„Hrozně dobře se mi pracuje s mladými hráči. V současném extraligovém kádru jich pár máme, ale na druhou stranu za nás hraje také hodně zkušených hokejistů a hráčů ve středním věku. Každopádně mě práce s mladými hráči baví a jsem rád, když udělají přes Bílé Tygry velký krok směrem k další zahraniční kariéře,“ prozradil kouč severočeského celku důvod, proč se snaží Liberec zapracovávat mladíky do dospělého hokeje.

V posledních letech se Liberci podařilo vychovat pro zámoří hned několik hráčů. Do výčtu patří Pavel Zacha , Radim Šimek , Filip Pyrochta , Lukáš Jašek, Vít Vaněček a mnoho dalších, kteří o šanci bojují v juniorských zámořských soutěžích. Na posledním draftu uslyšeli své jméno Jan Jeník a Matěj Pekař, další produkty liberecké školy. „Líhní bychom se ale nazývat neměli. Ještě se ani zdaleka nepodobáme tomu,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud