26. října 2018 • 15:40

Legendy Vítkovic obléknou historické dresy. Vyrazí do ostravského průvodu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Průvodu osobností v dobových kostýmech se v Ostravě u příležitosti 100. výročí vzniku samostatné Československé republiky v sobotu zúčastní i hokejisté Vítkovic a fotbalisté Baníku. Historické repliky hokejových dresů obléknou vítkovické legendy Ladislav Svozil, Jaroslav Lyčka, Vladimír Vůjtek, Vladimír Stránský, Bohumil Kacíř, Lumír Kotala nebo Miloš Holaň starší se synem. Aktuální tým budou zastupovat kapitán Rostislav Olesz a trenéři Jakub Petr s Martinem Pruskem. Na autogramiádě bude i čestný prezident klubu František Černík.



Město Ostrava chystá ke stému výročí vzniku republiky velké oslavy. Jejich součástí bude i sobotní průvod centrem města. V 15 hodin vyrazí od Čapkovy sokolovny po Sokolské třídě na Masarykovo náměstí. Průvodu se zúčastní Sokolové, skauti, policisté, hasiči. K vidění budou dobové kostýmy první republiky, prvorepublikové vojsko, v akci bude i funkční československý tank z období mobilizace z roku 1938.

Styloví budou i hokejisté Vítkovic. „Máme připravené repliky dresů od nejstaršího z roku 1930, přes mistrovské dresy z let 1952 a 1981, až po devadesátá léta,“ informuje Zdeněk Janiurek, manažer pro komunikaci vítkovického klubu. „Miloš Holaň mladší se okamžitě ptal, jestli si má vzít svůj originální dres z roku 93, ve kterém hrál finále proti Spartě, ale i tuto repliku dresu pro něj máme připravenou.“

Repliky dresů Vítkovice využijí ještě na jednu speciální akci. Dresy si navlékli hráči současného týmu a nafotili kalendář. V něm bude možné například nahlédnout, jak to sluší Janu Výtiskovi v dresu z roku 1952, nebo jak padne Ivanovi Barankovi černý svetr s bílým véčkem na prsou z třicátých let.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud