24. listopadu 2018 • 17:46

Trávníček dostal za faul, který vyvolal vřavu, dva zápasy stop

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Litvínovský útočník Michal Trávníček dostal od disciplinární komise hokejové extraligy trest na dva zápasy za faul na Sébastiena Pichého z Hradce Králové. Osmatřicetiletý kapitán Vervy tři vteřiny před koncem pátečního utkání 21. kola na ledě Východočechů vrazil kanadského obránce na mantinel.



Za zákrok byl Trávníček vyloučen na pět minut a do konce utkání. Litvínov prohrál 2:3. Faul vyvolal emoce a s Trávníčkem se chtěl poprat hradecký útočník Radek Smoleňák, ale k bitce nedošlo.

"Zneužil nevýhodného postavení protihráče k tomu, aby ho cíleně a se značnou intenzitou narazil zezadu na hrazení," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík k Trávníčkovu provinění.

"Ačkoli k důsledku střetu přispěl i protihráč, který svým postavením a snížením těžiště minimalizoval možnosti vlastní obrany, hráč vedl svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a s velkou razancí směřovanou do zad protihráče, přičemž neučinil nic, aby následky střetu minimalizoval," doplnil Ujčík.

Trávníček vynechá nedělní duel s Kometou Brno a páteční utkání proti Liberci. Do hry se může vrátit v pátek 7. prosince v dalším domácím zápase proti Plzni. S 10 body za šest branek a čtyři asistence z 22 utkání je Trávníček čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Litvínova v sezoně.

SESTŘIH: Mountfield HK - Litvínov 3:2. O výhře domácích rozhodla poslední třetina zápasu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud